dilluns, 2 de març del 2009

LLENTIES DE CASA


Dijous vàrem fer llenties a casa i com que a tots ens agraden molt les poso en el blog per si algú s'anima.
Veureu a la foto com unes mongetes blanques però realment és soja blanca que l'afegim a vegades per millorar el plat en quant a proteïnes.



Ingredients

250 gr de llenties
1 tomàquet
1 ceba
3-4 alls sense pelar
1 pastanaga
1 osset de pernil o un trosset
4-5 tallets de xoriço
4-5 tallets de botifarra negra
1 fulla de llorer
Sal, pebre i oli.


Posar a remullar tot la nit les llenties amb aigua.
Posar a l’olla a pressió les llenties, la ceba pelada, la pastanaga pelada i en dos trossos, els alls sense pelar, la fulla de llorer, el xoriço i la botifarra, la sal, un raig d’oli i una mica de pebre negre tapar d’aigua i una miqueta més.
Amb la meva olla a pressió quan comença a sortir vapor són 7 minuts.


Espero que us agradin!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Silvia, veig que t'has atrevit amb ses llentietes, a més ja saps que són la meva debilitat i és que les llenties són molt agraides i és que el refrenyer ho diu bén clar: Si las quieres las tomas y sino las dejas. Ja veus que et seguix i ja saps que seré un dels teus seguidors més crítics!!=;-)
Sols un consell als que proveu de fer llenties, feis cas a na Sílvia i no us passeu amb els ossets de pernil (sols un tosset)ja que l'experiència me diu que si posam més de tres o cuatre ossos us pot quedar un poc ranci de gust, però també és cert que entre gusts,.-..
Silvia prova de visitar-cuina de na roser- també podràs agafar idees, hei però ja saps que jo som uns dels teus fans . una besada de qui tu saps.

Sílvia A. ha dit...

Gràcies per les suggerències. Poc a poc aniré posant més coses.