dimecres, 26 de setembre del 2012

COCA AMB SOBRASSADA



Uffff quans records! Avui mentre feia feina ha vingut una persona amb una olor especial. No, no penseu malament la seva colònia m’ha recordat l’olor que feia el meu avi i això que ja fa més de 18 anys que no està amb nosaltres. A partir d’aquest record tant agradable m’he posat a pensar i he decidit que no podia esperar més a fer aquesta coca de sobrassada. Us explico...
La coca de sobrassada em recorda aquells dies d’escola que em quedava a menjador i el cuiner (molt bon cuiner) ens feia coca de sobrassada, aquella olor, aquella esponjositat... Casi, casi quedava a menjador només el dia que feien la coca i si no era així tenia la sort que els meus avis que vivien en el mateix col·legi me’n guardaven un trosset.
Els anys han passat però el record segueix ben viu i quina va ser la meva sorpresa quan en venir a viure a Menorca aquí també la feien!
Doncs avui que tocava recordar he fet aquella coca que en tants i tants bons moments m’ha fet pensar.




COCA AMB SOBRASSADA
 
Ingredients:

90 g de llet
75 g de sucre llustre
30 g de llevat de forner
40 g de mantega
20 g d’oli d’oliva
1 ous
150 g de farina normal
150 g de farina de força





Per fer la coca posarem la llet i el sucre en el got de la thermomix i programarem 2 minuts a 37º i velocitat 5.
Després afegim el llevat, la mantega, l’oli i l’ou i ho barregem 15 segons a velocitat 4.
Després afegim la farina normal i barregem 15 segons a velocitat 5.
Després afegim la farina de força i programem  2 minuts a velocitat “espiga”. Deixar pujar dins el got.
Una vegada ha pujat la traiem i l’estirem amb les mans a sobre una safata del forn amb paper de forn i la deixem pujar. Quan ja ha pujat posem talls de sobrassada a sobre dels quals posarem un pessic de sucre i l’enfornem amb el forn calent a 180º per espai de 25 minuts.
Empolsimem amb sucre llustre.





Espero que us agradi!




dimecres, 19 de setembre del 2012

PA AMB SEGÓ DE CIVADA



Fa dies que una amiga cada vegada que veu el pa que porto per esmorzar no pot fer de menys i em demana quan li faré un pa.
Avui ha arribat el dia ja que amb el que ha insistit no puc només donar-li un parell de llesques com ella vol, sinó que li he fet un pa sencer que li durarà 3-4 dies i així podrà presumir de pa fet a casa.
El pa és un pa bàsic de farina blanca enriquida amb segó de civada i oli, hi ha que dir que m’agrada més posar com a grassa oli d’oliva que no pas mantega, però això  deixo que ho trieu vosaltres mateixos.
L’he fet amb la panificadora ja que per aquestes terres encara fa calor i fa una mica de mandra encendre el forn, però pels que no en tingueu tan fàcil com amassar a ma, deixar llevar 1 hora, tornar a amassar i donar-li forma o posar-lo en un motlle de plumcake fins que pugi i enfornar a 210º durant 45 minuts.




PA  AMB SEGÓ DE CIVADA (panificadora)

Ingredients:
500 g de farina de força
3 cullerades de segó de civada (50 g)
300 ml d'aigua
50 ml de llet
20 g d’oli
8 g de sal
25 g de llevat

Posar tots els ingredients pel mateix ordre a la panificadora i programar pa blanc, pes 1000g i màxim de torrat.
En la meva panificadora el programa dura 3h. i en un tres i no res ja tenim el pa fet.
Una vegada ha acabat el temps hem d’esperar 5-10 minuts per poder-lo desemmotllar-lo bé.



Espero que us agradi!!!