dimecres, 6 febrer de 2013

CROISSANTS DE SOBRASSADA



Avui us presento allò que faig amb les restes de pasta de les formatjades. De fet es poden fer moltes coses amb la mateixa massa, des de crespellets (bé, un altre dia us els posaré),coquetes de sobrassada, rubiols de confitura... però jo a més a més faig aquests croissanets de sobrassada que a casa volen!!!!.
Penseu que es fan amb les restes de la massa una  vegada fetes les formatjades de carn, brossat o formatge. Ai!! Si, que encara no he penjat les de brossat ni les de formatge, però tot arribarà....

 Si els voleu fer sense comptar amb les restes de massa, feu la meitat dels ingredients i ja us sortiran un bon grapat!!!!


CROISSSANTS DE SOBRASSADA

Ingredients:

Massa: fer la meitat si no es per aprofitar les restes
600 g de farina normal
200 g de greix (100 d’oli i 100 de seu)
150 ml d’aigua
30 g de llevat de forner
Sobrassada









Per preparar la massa barregem l’aigua tèbia amb el llevat, després afegim les grasses i finalment la farina i anem pastant fins formar una massa  forta i i a la vegada bona d’estirar.
Dividim la massa en porcions que anirem estirant d’una amb una. Una vegada estirada una porció li donem forma de triangle.
A la base del triangle posem un trosset de sobrassada i l’enrotllem fent la forma del croissant.
Es posen tots els croissants a sobra una safata de forn amb paper de forn i es couen a 170-180º uns 20 minuts.
Han de quedar cruixents però no ressecs!

Espero que us agradin!!!

2 comentaris:

andy alpiste ha dit...

Puc donar fe que son bonnnniiisssiiimmmms. Anims i segueix axis.

Gemma ha dit...

Molt bona manera d'aprofitar les sobres de la pasta! Segur que ja en fas de més expressament, je je je...