dimecres, 7 de febrer del 2018

MUSCLOS AMB CEBA I TOMÀQUET

Avui us presento una d'aquelles receptes de casa que fas sovint però que de cop i volta et dones compte que no està en el bloc!!!
La recepta me la va ensenyar la meva mare i a casa és un plat típic de la revetlla de Sant Joan! Truita de patates, musclos amb ceba i tomàquet i coca de Sant Joan de fruites o de llardons!




Ingredients:
1 k de musclos frescos
1 ceba
1 pot de tomàquets cassolà (si pot ser)
4-6 bitxos (guindilla, pebre de banyeta...)
Julivert

Netegem els musclos i els obrim a l'olla amb una fulla de llorer, mitja llimona, una mica de pebre en pols, un raig de vi blanc i si ens agraden picantets afegim un parell de bitxos. (Sempre hem de comptar els bitxos que no sigui que algú se'n mengi un!!!) Reservem una mica de líquid dels musclos per afegir a la salsa (sempre ben colat)
En una cassola de fang ofeguem la ceba a poc a poc fins que quedi transparent, afegim els bitxos (comptats!!!) i el pot de tomàquet ( sal, pebre i una mica de sucre) deixant que cogui fins que el tomàquet canvii de color. Afegim una mica del suc dels musclos colat, esperem que cogui una miqueta, afegim els musclos i empolsimem amb julivert. No cal deixar que cogui més ja que tot està cuit.
Estan de sucar pa!!!!



Espero que us agradi!

2 comentaris:

Laura.a ha dit...

mmm...podria arribar un tupper a Barcelona!! Boníssims!!

Carmen ha dit...

Como siempre publicando grandes recetas :)