dissabte, 26 de setembre del 2009

ALBERGÍNIES PLENES





Ingredients:
8-10 esbergínies petites
3 tomàquets
1 ceba
2 alls
1 pebrot verd petit
Oli, sal, farigola, julivert, farina de galeta


Bullir les esberíinies senceres i netes uns 20 minuts fins que estiguin toves.Deixar refredar.
Preparar un sofregit amb la ceba tallada a làmines, els alls tallats petits, els tomàquets a trossos i el pebrot a tiretes, afegir una branqueta de farigola i unes fulles de julivert. Deixar coure uns 15 minuts.
Tallar les esberginies per la mitat i buidar-les amb una cullera. La polpa de les esberginies l'afegirem al sofregit i ho courem tot junt uns minuts més (retirar la branqueta de farigola).Una vegada estigui tebi ho triturarem amb el minipimer i reservem.

Posarem les "barquetes" d'esberginies en un pirex rectangular i les anirem omplim amb el farcit amb l'ajuda d'una cullera.
Després posarem la farina de galeta per sobra i finalment un raig d'oli cru. Enfornar al forn calent durant 15-20 minuts i gratinar 5 minuts més.
Deixar refredar i menjar acompanyades d'una bona amanida.
Acostumen a ser més bones d'un dia per l'altre.
Espero que us agradin!!!

8 comentaris:

  1. M'agradan molt les albergínias, faré la teva recepta! Com es fan les buides? m'ho van explicar però lo m'ho vaig apuntar i las he buscat per internet i no las he trobat.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Suposo que és com un farcit de xamfaina. jo sempre les farceixo de carn picada. Hauré de provar aquesta versió.

    ResponElimina
  3. MaryLou:si el que vols saber és com buidar-les jo ho faig amb una cullereta, és molt fàcil!!!

    ResponElimina
  4. Dame berenjenas de cualquier forma y estaré contenta... las adoro de cualquier forma y aquí son tan tiernas (me encantan las pequeñitas).

    Gracias por la receta.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Ara que comença a fer fred, aquests plats calentons ja vénen molt de gust, és hora de recuperar les receptes de forn!

    ResponElimina
  6. Hola a tothom, he estat sense ordinador i no us he pogut donar les gràcies.
    Gemma aquí la costum és menjar-les fredes amb una llesca de pa i la "barqueta" a sobre.

    ResponElimina
  7. Un plato que en casa gusta y mucho.
    Un besito y buen finde

    ResponElimina
  8. Aquesta recepta la faig sovint, però en comptes de fer les albergínies bullides, les coc al forn partides per la meitat amb un rajolí d'oli d'oliva. I el millor, és anar variant el farcit! ;)
    Que bones!
    Petons!

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!