dilluns, 30 de novembre de 2009

BRAÇ DE GITANO AMB LIONESES




I avui celebro el meu primer any dins el món dels blocs!
Estic molt contenta d'haver superat aquests primer any doncs a vegades no les tenia totes
Des d'aquí us dóno les gràcies a tots els que hem seguiu ja que és una manera de motivar-te per anar fent coses i posar-les en el bloc.
També dóno les gràcies a la Mercè i la Gemma que sempre han trobat una estona per explicar-me quatre coses per tirar endavant i a tots que sense saber-ho també m’heu ajudat,GRÀCIES!
Per celebrar aquest anyet he fet un pastís amb els ingredients i masses que m'agraden més, la pasta choux, el braç de gitano i la crema pastissera...
També aprofito l'ocasió per celebrar Sant Andreu i així convidar virtualment al meu pare a un trosset de pastís doncs sé que hem segueix i que de tant en tant em passa receptes perquè les faci i les posi.
Gràcies a tots i espero seguir molt de temps més.

Ingredients:
Crema pastissera
500 ml. de llet
3 rovells d'ou
50 grs de Maizena
100 grs de sucre
Canyella o sucre vainillat

Pa de pessic
4 ous
120 grs de farina
120 grs de sucre


Pasta choux
250 ml d'aigua
100 grs de mantega
Un pessic de sal
Un pessic de sucre
160 grs de farina
4 ous

Caramel
100 grs de sucre
2 cullerades d'aigua
Gotes de suc de llimona

Xocolata
Xocolata per desfer al microones

Crema pastissera
S'han de treballar els rovells d'ou amb el sucre fins que facin una pasta fina i brillant, després afegir la Maizena i tot seguit la llet bullent perfumada amb el que hem triat (canyella, vainilla...) Anar remenant fins que arrenqui el bull, després treure-la del foc i continuar remenant una estoneta més.
Deixar refredar en un bol tapat amb paper film.

Pa de pessic
S'han de treballar els rovells amb el sucre fins que quedi una pasta fina i esponjosa, després afegirem la farina a poc a poc i finalment les clares a punt de neu que les afegirem amb suavitat perquè no baixi. S'estén en una placa de forn amb paper fent que quedi molt prima i es cou al forn calent a 180º uns 8-9 minuts.
Una vegada es treu del forn tot d'una girar a sobra el marbre, treure el paper i tapar amb un drap perquè no s'assequi. Una vegada fred ja es pot omplir.

Amb la Thermomix, poseu la papallona en el got, afegir el sucre i els ous sencers durant 6 minuts a 37º vel. 3. Després 6 minuts més a la mateixa velocitat però sense temperatura. Finalment afegir la farina i barrejar 6 segons a vel 2. Enfornar igual que abans.

Pasta choux
L'he fet amb la thermomix, posar en el got l'aigua, la mantega, la sal i el sucre i programar 8 minuts a 100 º i vel 4. Afegir la farina de cop i programar 15 segons a velocitat 4.
Deixar refredar.
Després afegir els ous d'un amb un amb la màquina a velocitat 4.
Deixar refredar la pasta a dins la mànega pastissera. Fer les boletes amb la mànega, en surten més però jo les congelo i tinc per un altre vegada.
Enfornar a forn calent a 200º uns 20 minuts.

Caramel
Posar els ingredients al microones 2-3 minuts fins que ens agradi el color del caramel.

Muntar el pastís
Fer el braç de gitano farcit amb la crema pastissera. Omplir les lioneses amb crema amb una pistola amb el broquet llis per poder-les punxar. Posar les lioneses al voltant del braç de gitano, posar sucre llustre per sobre el braç i regar amb el caramel i la xocolata fosa.

Espero que us agradi!!!

diumenge, 29 de novembre de 2009

BOTIFARRA AMB MONGETES I ROVELLONS



Plat típic català i d'aquest temps.
Per aquí la temporada de bolets està en el seu moment i no podia perdre l'ocasió de fer aquest plat.

Ingredients
4 botifarres
mongetes blanques
rovellons acabats de collir!
all i julivert
allioli

El plat no té masses secrets.
Coure les butifarres i els rovellons a la planxa. Escalfar les mongetes.
Servir inmediatament amb les salses.
Bon profit!!

divendres, 27 de novembre de 2009

PA DE MIE BLANC



Continuant amb les meves ganes de fer pa us presento aquest pa boníssim i amb una molla molt tendre, que agrada a petit i grans per igual.
Passeu pel bloc de l'Eva que encara en té més.
Ingredients
500 grs de farina de força
300 ml d'aigua
50 ml de llet
10 grs de mantega
5-10 grs de sal
25 grs de llevat

Posar tots els ingredients pel mateix ordre a la panificadora i programar "amassar" que dura a la meva 1 hora i 50 minuts.
Una vegada el programa ha acabat posar tota la massa a sobre una superfície enfarinada i donar-li forma de cilindre per posar-ho en un motlle de plum-cake de 28 cm.
Deixar pujar aproximadament 1 hora.
Escalfar el forn a 210 ºC i enfornar uns 40-45 minuts.
Espero que us agradi!!!

GRATINAT DE PATATES AMB VERDURES


I avui per dinar un plat únic ben bo. Té patates, té formatges, verdures...una mica de tot que fa que amb una amanida verda ja tens un dinar!
Ingredients
400 grs de nata
150 ml de llet
100 grs de formatge emmental, gruyere...
50 grs de roquefort
1 porro
150 grs de xampinyons
400 grs de patates
50 grs de beicon
1 gra d'all
Sal
Pebre
Mantega


Es posa el foc la nata, els formatges i la llet fins que es foni tot.
Afegir una mica de nou moscada i deixar refredar.
Es neteja el porro i es talla petit. Es pelen i tallen les patates a làmines.
Es netegen i es tallen els xampinyons.
Escalfar el forn a 160º amb turbo.
Muntar el plat, pelar l'all i fregar tota la safata, passar una mica de mantega per tot. Col•locar les patates, els xampinyons, el beicon tallat i el porro fent capes i entre cada capa posar una mica de la salsa. Posar sal i pebre i acabar de tapar-lo amb tota la salsa.
Enfornar amb el turbo a 160-180º durant aproximadament una hora o fins que estigui daurat.
Espero que us agradi!!!

dissabte, 21 de novembre de 2009

GOMINOLES


Fa dies vam celebrar els anys del meu fill petit, va convidar a tota la classe o sigui 25 nens i nenes de 6 anys voltant per la casa!!!!. Com ja sabem, els nens els hi agraden molt les "xuxes" i per fer-li una bona sorpresa vaig preparar aquestes "gominoles" del bloc webos fritos que van desaparèixer en un moment.


Ingredients:
1 sobre de gelatina de sabor: fresa, llimona...
2 sobres de gelatina neutra
200 ml d'aigua
300 grs de sucre
Oli de gira-sol


En el got de la thermomix posar la gelatina neutra, l'aigua i el sucre 5 minuts a 100º i vel. 2.
Després incorporar la gelatina de sabor i barrejar 10 segons a vel. 4 i després 5 minuts a 100º vel. 2.

Mentre pintar els motlles amb oli de gira-sol.
Una vegada cuinat posarem la barreja en els motlles i deixarem reposar 12 hores a temperatura ambient.
Desemmotllar i passar-les per sucre.
Espero que us agradin!!!

PASTES DE TE




Del llibre de la Montserrat Seguí “Cuinar és senzill” qualsevol recepta és bona, a més estan ben explicades i són senzilles de fer, així és que l'èxit està assegurat.

Ingredients:

250 grs de farina
125 grs de sucre
1 ou
125 grs de mantega
30 grs d'ametlles torrades
1 culleradeta de llevat en pols
Raspadura de llimona

Hem de barrejar la mantega amb el sucre fins que facin una pasta homogènia, brullant i fina, batre l'ou i afegir-lo.
Després afegirem la raspadura de llimona, les ametlles ratllades i la farina barrejada amb el llevat.
Estirarem la massa amb el corró i tallarem les pastes amb un talla-pastes.
Posar-les en una safata de forn amb paper de coure, pintar amb ou i coure al forn calent a 180º fins que agafin color.
Deixar-les refredar, si podeu. I convideu als amics...!!!
Espero que us agradin!!!

CARAMELS



L'altre dia va caure a les meves mans el llibre "deixa'm cuinar a mi!" de la Maria Enrich i l'Ada Parellada i hi han receptes molt fàcils i bones per fer amb els joves.
I dit i fet em vaig posar a fer uns caramels per endur-me'n a l'excursió en "busca del rovelló perdut" i és que encara aquí la temporada no havia arrencat del tot.



Ingredients:
2 mesures de sucre
1 mesura de mel
Oli
Romaní i llimona


Hem de pintar les safates de fer glaçons amb una mica d'oli.
Desfarem el sucre i la mel i afegirem el romaní tallat molt petit i 30 gotes de suc de llimona.
Posar la barreja a les glaçoneres i esperar que es refredi.
Embolicar cada caramel amb paper de forn o de colors.

Un secret: van quedar boníssims però es que la mel està feta a casa, el romaní collit del jardí i les llimones del nostre hort.

Espero que us agradin!

dissabte, 14 de novembre de 2009

CROQUETES DE PERNIL SALAT



Ingredients:

Beixamel
1/2 litre de llet
80 grs de farina
90 grs de mantega

1 terrina de pernil salat picat

Farina de galeta
Ou

Fer la salsa beixamel de la següent forma: posar en un cassó la mantega perquè es fongui, després afegir la farina per torrar-la una mica i finalment s'afegeix la llet tèbia i es remena amb un batedor contínuament fins que bulli. Llavors afegim la sal, el pebre i la nou moscada.
Una vegada cuita afegim els tallets de pernil salat.
Posar la pasta en una safata i deixar refredar.
Agafar boletes de pasta i formar les croquetes passant-les per ou i farina de galeta.
Fregir amb oli abundant.

Espero que us agradin!!

PETIT CHOUX FARCITS DE ROQUEFORT I PERA, I FORMATGE I PEBROTS DEL PIQUILLO


Aquests petits choux els vaig fer un dia que teníem un sopar de porcell i bè al forn i no era cas que quedés el sopar perquè ja estàvem massa tips amb els aperitius. Així és que vaig pensar en fer una coseta que entrés però no omplís gaire.


Ingredients:

250 grs d’aigua
100 grs de mantega
1 pessic de sal
1 pessic de sucre
160 grs de farina
4 ous

Farcit 1:
6 cullerades de formatge cottage descremat (es ven al Lidl) i dues de iogurt natural.
1 terrina de formatge roquefort
1 pera gran pelada i sense cor
30 grs d'ametlles
Pebre blanc

Farcit 2:
1 terrina de formatge tipus Philadelphia
2 alls
2 cullerades de iogurt
2 pebrots del piquillo


Fer la pasta choux (jo l’he feta amb la thermomix però es pot fer a mà)
Posar en el got l’aigua, la sal, el sucre i la mantega i programar 8 minuts, 100º velocitat 4.Afegir la farina de cop i programar 15 segons a velocitat 4. Deixar refredar separant el got de la màquina.

Posar el got de nou i programar velocitat 4 per afegir els ous d’un amb un. Col•locar la pasta en una mànega pastissera i fer les boletes o els palets.
Escalfar el forn a 250º i baixar-lo a 200º quan els enfornem. Tardaran uns 20 minuts.

Deixar refredar.

Farcit 1: barrejar el formatge cottage amb el iogurt, després afegir el roquefort i triturar amb el minipimer. Afegir la pera tallada ben petita i les ametlles picades. Omplir la pasta.

Farcit 2: passar tots els ingredients pel minipimer. Deixar refredar a la nevera perquè agafi cos i sigui més fàcil d'omplir les pastes.

Espero que us agradin!!!

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ




Ingredients
20 pebrots del piquillo
1 bric de nata
500 grs de bacallà remullat i escorregut
3 alls
200 grs d’oli
Sal i pebre blanc

Posar els pebrots del piquillo en un plat per escórrer el suc que tenen.
Fer la brandada de bacallà, jo la vaig fer amb la thermomix doncs no l’l'havia provat de fer mai i la vaig trobar molt fàcil de fer.
Posar l’oli i els alls en el got i programar 6 minuts a Ta Varoma i vel. 3 ½ quan acabi baixar les restes de les parets i afegir el bacallà 1 minut, Ta. Varoma i vel. 4.
Després triturar a vel. 6 fins que faci una crema homogènia. Si està molt espès afegir una mica de llet.
Rectificar de sal i pebre blanc.

Deixar refredar i anar omplint els pebrots.
Per fer la salsa triturar 3-4 pebrots amb la nata i afegir pel damunt.
Gratinar al forn fins que estiguin dorats.

Espero que us agradin!!!

DESPRÉS DE MOLTS DE DIES....

Per fi avui, després de molts de dies de no poder posar cap recepta ni poder casi conectar-me per veure que s'havia cuinat per les cuines dels blocs, amb torno ha enganxar i ha poder ser posaré tot el cuinat aquests dies de celebracions i de tenir familia per casa.
Gràcies per la vostra espera pacient.