diumenge, 28 de març de 2010

UNA BONA INICIATIVA


M'ha arribat un correu prou interesant, és una iniciativa d'Intermón Oxfam i el Gremi de Pastisseria de la Diputació de Barcelona on ens demanen que ajudem en la seva campanya. Us deixo l'escrit i la imatge:


Des d’Intermón Oxfam han llançat juntament amb el Gremi de Pastisseria de la Diputació de Barcelona la campanya Apunta’t a la Mona Solidària!

La campanya consisteix en oferir pollets solidaris que s’inspiren en els pollets indispensables i carismàtics de les mones de Pasqua. Amb un donatiu de 2 euros, es poden incorporar com a complement de la mona de forma voluntària.

Els diners que s’aconsegueixin amb la campanya aniran destinats a Intermón Oxfam per a col·laborar amb projectes com, per exemple, el de Tanzània, on donem suport a la producció del pollastre local per garantir l'alimentació de les famílies.

Espero que molta gent compri el pollet solidari!!!!

LA MONA


Aquest any tenia moltes ganes de preparar la mona, els meus fills me la demanaven i jo volia complir el seu desig, a més per fi vaig trobar els “plumeros”
A més a més va coincidir que havien d’anar a dinar a casa d’uns amics que tenen dues nenes i l’ocasió s’ho mereixia.
Com aquí no és típica la mona encara que poc a poc han anat introduint les mones de xocolata, amb pastís casi no se’n veuen, per això en arribar a casa dels meus amics les nenes varen exclamar: - qui fa anys, avui? –què és això de la mona? I jo gustosament els hi vaig explicar.

La Mona
Ingredients:
Pa de pessic
125 g de sucre
125 g de farina
4 ous
1 culleradeta de Royal
Raspadura de llimona

Crema de mantega
250 g de mantega
75 g de sucre llustre
2 rovells d’ou

Melmelada de préssec
Melmelada de mora
Ametlles

Crema de xocolata (jo vaig fer servir Nocilla, però millor pasta de trufa)

Plumeros
Ous de xocolata, figures de xocolata…

Fem un pa de pessic (millor el dia abans).
En un bol hem de barrejar els ous sencers amb el sucre fins que quedi una crema esponjosa, llavors afegir la raspadura de llimona.
Després afegim la farina i el llevat tot passat pel sedàs, remenem una mica fins incorporar-ho tot bé.
En un motlle de 26 cm untat amb mantega i millor amb un paper de forn al fons coure’l al forn calent 180º uns 30 minuts.
Quan el traiem del forn, per treure-li l’aire el deixem caure d’un pam tres o quatre vegades i així no baixa.

Crema de mantega
S’han de treballar molt bé els rovells d’ou amb el sucre llustre i després barregem la mantega tallada a trossos fins que tot queda ben incorporat.

Melmelada de préssec
Posem uns 100 g de melmelada en un cassó amb tres cullerades d’aigua, ho escalfem i després ho colem amb un colador fi i així queda molt fina.

Muntatge
Tallarem el pa de pessic dues vegades per poder fer tres pisos. Entre mig d’un posem melmelada de mora i a l’altre crema de mantega. Pintem el voltant amb la melmelada de préssec i enganxem les atmelles.
Per sobra vaig posar la crema de xocolata i adorns de crema de mantega decolor vermell i verd.
Afegim les figures de xocolata i els plumeros i ja tenim la nostra MONA preparada.



Espero que us agradi!



dissabte, 27 de març de 2010

PA DE PESSIC


Hi ha moltes receptes de pa de pessic, però aquesta us asseguro que queda molt bé.

Ingredients
125 g de sucre
125 g de farina
4 ous
1 culleradeta de Royal
Raspadura de llimona

En un bol hem de barrejar els ous sencers amb el sucre fins que quedi una crema esponjosa, llavors afegir la raspadura de llimona.
Després afegim la farina i el llevat tot passat pel sedàs, remenem una mica fins incorporar-ho tot bé.
En un motlle de 26 cm untat amb mantega i millor amb un paper de forn al fons coure'l al forn calent 180º uns 30 minuts.
Quann el traiem del forn, per treure-li l'aire el deixem caure d'un pam tres o quatre vegades i així no baixa.
És una bona base per fer tota mena de pastissos.

Espero que us agradi!

divendres, 26 de març de 2010

COCA DE XOCOLATA (MICROONES)


Dies enrere vàrem anar a dinar a casa d'uns amics i na Lina havia fet aquesta coca de xocolata, la vaig trobar tant bona i fàcil de fer que no m'he pogut resistir a fer-la ben aviat.


Ingredients
200 g de xocolata fondant
3 cullerades de llet
1 cullerada d'aigua
125 g de mantega
125 g de sucre
80 g de farina
3 ous
1 sobre de llevat Royal

Posem en un bol que pugui anar al microones, la xocolata,la llet, l'aigua i la mantega i ho coem 1 minut 30 segons a 900w de potencia. Reservem.
Per una altra part barregem el sucre, la farina, els ous i el llevat, després afegim la barreja anterior i ho posem en un motllo de Pirex alt per coure'l 7 minuts sense tapar.
Deixar refredar i desemmotllar.
Podem posar sucre llustre per sobre.
Espero que us agradi!

dissabte, 20 de març de 2010

CREMA CATALANA



Quina alegria i quins records he tingut al veure els blocs on tothom parlava de la crema catalana. Quan era petita a casa es celebrava Sant Josep ja que el meu besavi se'n deia i era típic d'aquesta data fer crema i recordo veure a la meva mare fer la crema i després cremar-la amb aquella pala de ferro que es posava ben vermella al foc i aquesta pala (que per cert era de la meva àvia) és amb la que jo avui he fet la crema cremada.
Quins records més macos!!!



La recepta és del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí

Ingredients
500 ml. de llet
3 o 4 rovells d'ou
125 g de sucre
15 g de Maizena
1 pell de llimona
Canyella
Us la copio tal com està en el llibre que de ben segur que us surt bé.
Poseu els rovells d'ou, amb el sucre, en un cassó; barregeu-lo bé amb una espàtula de fusta; afegiu la Maizena; afegiu-hi un raig de llet bullent, que haureu perfumat amb la canyella i la llimona; acabeu d'abocar-hi la llet, remenant seguit amb el batedor. Poseu la crema al foc i continueu remenant amb el batedor, fins que arrenqui el bull però sense deixar-la bullir; traieu-la del foc. Continueu remenant uns segons més ja afora del foc i aleshores ja la podeu abocar a la plàtera o a les cassoletes on l'heu de servir; deixeu que es refredi del tot.

Si la voleu cremar, feu-ho uns 15 minuts abans de servir-la; s'espolsa la crema amb sucre i s'hi passa la pala de ferro ben vermella.

Espero que us agradi!

dimecres, 17 de març de 2010

COCA DE XOCOLATA



Aquesta coca és molt fàcil de fer i surt sempre bona.
A casa tenien ganes de xocolata i com és un moment fer-la els hi vaig fer de postres per sopar. Casi no va haver temps de refredar que ja se l’estaven menjant.


Ingredients
1 iogurt
3 ous
1 mida d'oli
2 mides de iogurt de sucre
2 ½ mides de iogurt de farina
1 mida de Nesquik
1 sobre de llevat


Escalfar el forn a 160ºC.
S'han de barrejar tots els ingredients amb el minipimer.Posar la barreja en un motlle de plum-cake. S'ha de coure amb el forn calent a 160-170º uns 30-35 minuts. (Comprovar que estigui cuit punxant-lo amb un escuredents).

Espero que us agradi!!!

diumenge, 14 de març de 2010

PASTÍS DE POMA



La temporada de pomes fa que en els mercats hagin moltes pomes i que poguem triar i remenar quines ens agraden més. A casa he de comprar cada semana de tres o quatre classes i sempre faig curt, així és que aprofitant que havia una bona oferta en vaig comprar moltes i vaig fer aquest postre.


Ingredients

1 base de pasta brisa
3 pomes
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
25 g de Maizena
3 ous
Ratlladura de llimona

Melmelada de préssec

Hem de folrar un motlle desenmotllable d’uns 26 cm amb la base de pasta brisa .
Després fem una crema pastissera: posar tots els ingredients en el got de la thermomix i programar 7 minuts a 90º i velocitat 4. Deixar refredar en un bol tapada amb un paper film.
Pelar les pomes i fregar-les amb llimona perquè no es tornin fosques.
Després les tallem a làmines molt finetes i les anem posant per sobra de la crema pastissera fent cercles concèntrics.
Posem al forn ja calent a 180-200º durant uns 25 minuts.
Una vegada freda la pintem amb la melmelada de préssec que haurem desfet amb una mica d’aigua i l’haurem passat per un colador perquè quedi més fina.

Espero que us agradi!

dissabte, 13 de març de 2010

TRUFES



Vaig fer trufes per Nadal, però quan ja estàs tant tipa de menjar dolços casi no venen de gust, així és que vaig congelar una mica de pasta i avui m’he decidit a fer-les com a una picada per berenar acompanyades d’una copa de cava amb els amics.
De receptes de trufes n'hi ha moltes i la majoria són molt bones, jo n'he fet de llet condensada, amb avellanes, pa torrat...però aquestes surten prou bones i són fàcils de fer.
La recepta està treta del llibre de la Thermomix.




Ingredients:
500 ml de nata líquida
650 g de xocolata fondant
Cognac
Fideus de xocolata

Es posa la nata a la Thermomix durant 4 minuts a 90º i velocitat 2.
Després afegim la xocolata a trossos i triturem a velocitat 6. Fins que es barregi tot bé. Afegir si es vol el cognac.
La pasta es deixa refredar en una safata de congelador i la posem en el congelador perquè agafi consistència.
Després fem boletes i les arrebossem amb els fideus de xocolata.
Guardar-les en el congelador i anar-les traient segons les necessitats.
Espero que us agradin!!!