diumenge, 31 d’octubre de 2010

PILOTA DE FUTBOL


PILOTA DE FUTBOL
Avui us explicaré la història d’aquest pastís. El dia de Cap d’Any ens juntem tots els amics per sopar i cada any fem un joc per acabar l’any. Hem fet l’amic invisible, “tombolone” (és un joc típic italià), la cuca... i aquest any passat vam fer un amic invisible especial doncs cadascú oferia el que podia donar sense fer cap despesa o que aquesta fos mínima. Ens vam regalar des de uns passejada per la nostra illa, un power point del poble, un curset d’informàtica, una xerrada entre amigues, un detall de ceràmica fet a casa.... bé moltes coses. Jo vaig oferir un menú complert, però justament li va tocar al fill d’uns amics que de seguida es va posar a tremolar doncs és una mica menjamiques i cada dia pensava quan el convidaria a dinar.
La solució va arribar quan en altres blocs vaig veure el pastís en qüestió ( el noi és un gran jugador de futbol) i li vaig dir que li feia un canvi, enlloc d’un menú li faria el pastís del seu aniversari, i així li vaig fer però esperant fins dia 22 d’octubre.
Bé una vegada explicada la història us passo a detallar el pastís amb les meves variants.

Ingredients:


Pa de pessic
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina
1 cullereta de Royal
Pa de pessic de xocolata
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina
1 culleradeta de Royal
30 g de colacao ,nesquik

Pasta de trufa
200 g de xocolata sense llet
2 rovells d’ou
160 g de mantega
250 g de nata
5 cullerades de sucre
3 cullerades d’aigua

Fem els pa de pessic barrejant els ous i el sucre fins fer una crema brillant, afegim la farina i el llevat i barregem amb comte. Escampem la barreja a la safata de forn i courem 10 minuts a 180º.
El pa de pessic de xocolata el fem igual però afegint a xocolata en pols.
Reservem els pans de pessic i fem la pasta de trufa.
He canviat les mides, però bàsicament és la recepta del llibre de la Montserrat Seguí “Cuinar és senzill”.
Posem a desfer la xocolata amb l’aigua i el sucre al bany maria, la traiem del foc i afegim els rovells d’ou remenant amb un batedor, després ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Es deixa refredar una estona i afegim la mantega i quan està del tot fred afegim la nata. Llavors s’ha de deixar refredar del tot i ho posem a la nevera perquè agafi consistència.
Mentre preparem la base del pastís: Fem uns hexàgons i pentàgons de paper de 4’5 cm de costat i tallem 10 hexàgons de pa de pessic i 6 pentàgons de pa de pessic de xocolata. En un bol rodó posem paper film i col•loquem un pentàgon a la base i els hexàgons al voltant fins completar la pilota. Després es posa la pasta de trufa i es tapa amb la resta del pa de pessic de xocolata, esperem unes hores i ja el podem girar i preparar per regalar.



Espero que us agradi!!!

dissabte, 16 d’octubre de 2010

COPA DE CREMA AMB POMA GRATINADA

La crema pastissera és una de les cremes que m’agraden més fer i menjar, trobo que queda molt fina i serveix per tantes coses.


Aquesta vegada l’he acompanyat de poma i l’he gratinat al forn uns minuts. La combinació ja sabem que queda ben bona però amb aquesta presentació va agradar molt a casa.






Ingredients

1 poma

100 g de sucre

500 ml de llet

50 g de maizena

3 ous



La crema pastissera la vaig fer amb la Thermomix i van ser 7 minuts a 90º i velocitat 4 posant tots els ingredients junts.

Després la vaig posar a les copes i finalment vaig adornar amb uns talls de poma molt prims.

Ho vaig gratinar al forn fins que les pomes es van dorar.

Unes postres molt senzilles i ràpides de fer que pel dia a dia queden ben bones.

Espero que us agradin!






dilluns, 11 d’octubre de 2010

"CARACOLES" DE PASTA DE FULL AMB FRUITA I IOGURT

La recepta d’avui la vaig fer per dinar dissabte, l’havíem vist en el programa del Karlos Arguiñano i a tots a casa els hi va agradar.


És un dels programes de cuina que ens agrada veure i a mi personalment m’agrada com explica les receptes, són senzilles, fàcils i normalment aquí també trobo els productes que fa servir.

Del programa vaig agafar la idea però vaig canviar les fruites i el iogurt el vaig fer jo mateixa.





Ingredients

1 làmina de pasta fullada

1 ou

Iogurt

½ pera

½ plàtan

½ kiwi

El dia abans vaig fer el iogurt amb la Thermomix ja que em feia il•lusió provar com quedava. Els ingredients són els de sempre, 1 litre de llet, 1 iogurt, sucre (opcional) i llet en pols (opcional).

S’escalfa la llet amb el sucre a 80º 3 minuts i vel.2 i ½. Desprès s’afegeix el iogurt i es barreja a vel 3 uns segons. Es tapa la màquina amb un parell d’eixugamans i es deixa tota la nit (unes 8 hores).

Bé, fins aquí el iogurt, després vaig fer les ”caracoles” amb els motllos de fer xuixos, els vaig pintar amb l’ou batut i els vaig enfornar a forn calent a 180º uns 15 minuts. Els vaig deixar refredar i els vaig omplir amb iogurt, les fruites ben talladetes i un altre cop iogurt.

Van quedar unes postres suaus i agradables de gust.

Espero que us agradin!

divendres, 1 d’octubre de 2010

BOMBONS DE TRES TEXTURES

Aquests bombons els vaig fer per anar a sopar a acasa uns amics que els hi agrda molt la xocolata, i que millor que fer unes postres amb tres xocolates diferents?


A mi personalment els vaig trobar forts de gust però pels xocoaddictes van estar boníssims.





Ingredients



Làmines:

250 g de xocolata negra

50 g d'ametlles picades

20 g de festucs



Crema

200 g de xocolata amb llet

150 ml de nata líquida

Jo vaig afegir tres fulls de gelatina



Salsa

200 g de xocolata blanca

200 ml de nata líquida

100 g de festucs


Làmines

Per fer les làmines primer triturarem els festucs una mica. Reservar

Fondre la xocolata al bany maria o al microones.

Amb una cullera posarem cullerades de xocolata a sobre de paper film i escamparem per formar cercles d'uns 5-7 cm de diàmetre (surten de 18 a 24) i empolsimem els festucs i les ametlles per sobra. Reservem a la nevera.



Crema

Escalfar la nata a foc baix i barrejar amb la xocolata feta trossos.

Reservar mínim 2 hores a la nevera perquè la crema estigui més forta.

Jo vaig afegir tres fulls de gelatina per compactar més ràpid.



Salsa

Escalfar la nata i barrejar amb la xocolata a trossos i els festucs mòlts. Es cou 1 minut i es deixa refredar.



Muntatge



Retirar les làmines amb molt de compte ja que es poden trencar.

Amb la mànega pastissera fem flors a sobre de les 12-16 làmines i les posem de dues amb dues fent pisos, després posem una altra làmina a sobre i decorem amb pistatxos i ametlles.

En el moment de servir posem la salsa en el fons del plat i el bombó a sobre.



Espero que us agradin!!!

La idea a partit d'un llibre que es diu El Chocolate editat per la revista Hola.