dimecres, 5 de gener del 2011

TORTELL DE REIS


Aquest any m’he decidit a fer un tortell de reis, fa cosa de tres anys en vaig fer un però no va quedar prou bé , però aquest any he aconseguit una corona! (aquí no es del tot costum i em costava trobar-la) i ha sigut la petita empenta que em faltava. A Barcelona sempre havíem menjat tortell però aquí a Ciutadella no és la tradició però a partir d’ara em sembla que el faré cada any.
La recepta l’he treta de la classe de Nadal 2009 de Thermomix i com aquest any tenia tots els ingredients (inclosa l’aigua d’Azahar, he anat a tres farmàcies!) no podia esperar més.
A casa quan l’han vist tret del forn semblava que ja havien arribat els Reis, quines cares de sorpresa!

TORTELL DE REIS

Ingredients
Sucre glas aromatitzat:
120g de sucre
1 pell de llimona
1 pell de taronja
Massa mare:
70 g de llet
10 g de llevat
1 culleradeta petita de sucre
130g de farina de força
Massa:
60 g de llet
70 g de mantega a temperatura ambient
2 ous
20 g de llevat
30 g d’aigua d’Azahar
450 g de farina de força
1 pessic de sal
Decoració:
Ou batut
Fruita confitada
Sucre



Preparació:
Polvoritzar el sucre 30 segons a vel. progressiva 5-10. Afegir les pells de llimona i taronja i triturar 15 segons a vel. 5-10. Reservar.
Posar tots els ingredients de la massa mare i programar 15 segons vel. 4.
Retirar del got i acabar de formar una bola amb les mans. Deixar reposar a dins un bol amb aigua tèbia que la tapi fins que floti i sigui el doble.
Després posem el sucre aromatitzat que havíem reservat, tots els ingredients de la massa i la massa mare i es programa 30 segons a vel. 6.
Una vegada fet posem a amassar 3 minuts vel. Espiga i deixarem que pugi fins arribar a dalt del got (jo l’he deixat prop d’una hora).
Treurem la massa del got i formarem una bola amb les mans enfarinades i la posarem a la safata del forn. Fem un forat en mig i amb les mans anem obrint la massa fins formar un tortell d’uns 35 cm de diàmetre.
Pintem amb ou batut, adornem amb les fruites i les ametlles i deixem reposar fins que sigui el doble, una hora més o menys.
Escalfem el forn a 200ºC i l’enfornem uns 20 minuts fins que sigui ros o punxant per veure si està prou cuit.



Espero que us agradi!