diumenge, 13 de febrer de 2011

COCA DE TARONJA


Aquesta coca té història ja que la primera vegada que la vaig fer enseguida vaig pensar amb la meva mare doncs li agrada molt tot el relacionat amb les taronges (taronges confitades amb xocolata, melmelada de taronja, bombons de taronja)però ella està a Barcelona i jo a Ciutadella! L’ocasió la vaig tenir al cap de pocs dies que ja li havia explicat la recepta i per feina em van enviar a BCN i llavors em vaig posar a la cuina de presa i corrents per poder fer la coca i agafar l’avió i donar-li una sorpresa!
La veritat es que va valdre la pena ja que li va agradar molt i fins i tot se la menjava a poc a poc perquè li durés més!
Una cosa tant senzilla i de tant bons resultats!

COCA DE TARONJA
Ingredients:

1 taronja
3 ous
1 iogurt
250 g de sucre
250 g de farina
100 g d’oli
1 sobre de llevat Royal
Es tipus la coca de iogurt però amb un aroma de taronja molt bo.
Jo la vaig fer amb la Thermomix, però es pot fer amb el minipimer barrejant-ho tot junt.
Posar en el got de la thermomix el sucre, la taronja a trossos (ben rentada) i els ous, programar 3 minuts a 37º i velocitat 5.
Després afegim el iogurt, i l’oli per barrejar-ho tot a velocitat 2 i mig.
Finalment s’afegeix la farina i el llevat durant 15 segons a la mateixa velocitat, acabant de barrejar-ho amb l’espàtula.
Enfornar amb el forn calent a 180º uns 30 minuts.


Espero que us agradi!

dissabte, 5 de febrer de 2011

PASTÍS CROCANT


Avui us porto un pastís molt senzill però amb molts bons resultats.

Ingredients

125 g de sucre
125 g de farina
4 ous
1 culleradeta de Royal
Raspadura de llimona
Nocilla, Nutella o pasta de trufa*
Crocant


En un bol hem de barrejar els ous sencers amb el sucre fins que quedi una crema esponjosa, llavors afegir la raspadura de llimona.
Després afegim la farina i el llevat tot passat pel sedàs, remenem una mica fins incorpar-ho tot bé.
En un motlle de 26cm untat amb mantega i millor amb un paper de forn al fons coure’l al forn calent 180º uns 30 minuts.
Quan el traiem del forn, per treure-li l’aire el deixem caure d’un pam al terra tres o quatre vegades i així no baixa.
Una vegada fred l’obrim per la meitat i l’omplim de crema de xocolata, el tapem i per sobra i als costats també posem crema.
Després per sobra es posa el crocant.
Espero que us agradi!!!!

*Pasta de trufa200 grs de xocolata fondant
2 briks de nata per muntar 400ml
2 cullerades d’aigua
3 cullerades de sucre
80 grs de mantega

FA MOLT DE TEMPS.....

Hola companys de bloc: fa molt de temps que no escric i no per no tenir ganes ni receptes sinó perquè estic ficada dins un projecte que vull dur a terme i m'ocupa molt del temps que dedicava al bloc, a la família i a la meva vida social. Durant tots aquests mesos la meva vida s'ha reduït a fer aquest projecte que si tot va bé acabaré al voltant del mes de juny.
Tinc moltes receptes a penjar i moltes de les vostres per fer (ja que encara que no faci cap entrada, els vostres bloc no podia deixar de mirar-los) i tot a poc a poc tornarà a ser com era i llavors em dedicaré amb totes les ganes que tinc guardades en el bloc.
Sílvia