diumenge, 27 de març de 2011

ARRÒS AL FORN

La recepta d'avui no l'he feta pas jo, ja que l'arròs al forn l'ha de fer un valencià no és que no ens pugui sortir bo però...
I això és el que va passar. Tenim un amic valencià que fa l'arròs de manera sempre diferent i sempre li queda bo, l'altre dia ens va telefonar que volia fer arròs al forn i que estàvem convidats i davant un plat com aquest no ens vam negar!!!
Us passo la recepta tal qual me la va passar ell per no perdre res d'essència.


Arròs al forn.

Ingredientes: (para 4 personas)

600 gr de costilla de cerdo troceada.
4 morcillas de cebolla
1 cabeza de ajos entera.
1 bote de tomate natural triturado pequeño.
1 bote pequeño de garbanzos cocidos.
2 patatas medianas
400 gr de arroz redondo (como el que se emplea para paella)
pimentón dulce (1 cucharada de café llenita)
Hebras de azafrán

Preparación.
En una sartén sofreír a la vez la cabeza de ajos entera junto con las costillas previamente saladas, cuando este doradito reservar y en el mismo aceite sofreir las patatas cortadas a rodajas no muy gruesas. Reservar las patatas. Ahora con mucho cuidado freimos a fuego suave las morcillas para que no se abran. Reservamos y en el mismo aceite echamos el tomate y lo sofreímos unos 10 minutos y ahora echamos el arroz y mezclamos con el tomate dentro de la sartén así como el pimentón dulce y un poquito de sal.
Encendemos el horno con la antelación suficiente para que este al máximo 250º.
Ahora es el momento de colocar todos los ingredientes dentro de cazuela de barro de fondo plano y añadimos el doble de agua que de arroz junto con las hebras de azafrán, probamos el caldo y si hiciera falta añadimos sal ( no debe quedar muy liquido ya que dentro del horno es difícil rectificar el líquido ). Lo ponemos en la parte baja del horno y hacia los veinte minutos encendemos la parte superior otros quince minutos para que quede doradito. Vigilar porque cada horno es diferente.
Muy importante, debe reposar fuera del horno al menos diez minutos. Y ahora ya podemos degustar este arroz tan típico de Valencia. ¡Que aproveche!

Espero que us agradi tant com a nosaltres!!!

dimecres, 23 de març de 2011

PASTA DE FULL FARCIDA DE CABELL D’ÀNGEL, CREMA PASTISSERA I POMES


Aquesta recepta, encara que el seu nom sigui molt llarg és molt fàcil de fer i el resultat és molt agraït.
El cabell d’àngel estava fet a casa i la veritat era molt bo.
Tots els altres ingredients li donaven una textura molt suau i gens empallegosa.
Us recomano que la feu.


Ingredients


2 fulls de pasta fullada
Cabell d’àngel
3 pomes
1 ou
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
25 g de Maizena
3 ous
Canyella en pols

Escalfem el forn a 180-200º.
Fem la crema pastissera, posant tots els ingredients en el got de la thermomix i programar 7 minuts a 90º i velocitat 4. Deixar refredar en un bol tapada amb un paper film.
Posem paper de forn i a sobre una làmina de pasta de full a la safata del forn, a sobre escampem el cabell d’àngel, a sobre posem la crema pastissera una vegada freda i després les pomes pelades i tallades a làmines fines.
Una vegada posat tot el farcit, tapem amb l'altra làmina de pasta de full, enganxem bé el voltant, pintem amb ou una mica batut i enfornem a 180-200º uns 25 minuts.
Espero que us agradi!

divendres, 18 de març de 2011

QUICHE DE CARXOFES, PORROS I CARBASSÓ


Aquesta recepta va sorgir arrel d’un viatge a Palma en que vàrem anar a dinar a un restaurant vegetarià on totes les receptes són boníssimes i mai saps quina triar. Un dels plats era una quiche de carxofes que com sempre no em va decebre i quan vaig tornar a casa vaig anar a l’hort a collir les carxofes i a les gallines a per els ous i em vaig posar a la feina! Va quedar molt bona i tots qui la van provar la van alabar.


Ingredients:
1 base de massa brisa
3 carxofes
1 porro
½ carbassó
2 ous
375 ml de llet calenta
Formatge ratllat
Sal , pebre i nou moscada



Netegem les carxofes i les tallem a làmines fines i les sofregim amb molt poc oli.
Netegem el porro i el tallem en juliana i l’afegim a la paella de les carxofes i acabem de sofregir tot junt.
Netegem el carbassó i el tallem a rodanxes fines i l’ofeguem en una altra paella.
Una vegada tenim les verdures sofregides les reservem.
Batem els ous una mica i els barregem amb la llet calenta, posem sal, pebre, nou moscada i el formatge .
Preparem la base en un motllo rodó desemmotllable, fem una capa de carbassó i a sobre les carxofes i el porro tirem per sobre la barreja de llet i ous i es cou a 180º en el forn calent uns 25 minuts.


Espero que us agradi!

dijous, 3 de març de 2011

NUGGETS FETS A CASA


Vull creure que com a la majoria de nens, en els meus també els hi agraden els nuggets ( o pollastre empanat) però mai n’he comprat però quan anem a dinar a fora en tots els menús de nens hi són i com dir que no? Jo ja intentava donar altres opcions, però ja se sap que quan hi ha altres nens i ells si que en demanen que fer? Però tot va acabar quan vem veure un reportatge de com manipulaven els pits de pollastre i feien els nuggets, llavors se’ls hi van treure les ganes de tornar a menjar-ne, així que em vaig proposar fer-los a casa.
Aquí teniu la recepta! He mirat per internet i entra una i una altra m’he decidit per aquesta.

NUGGETS FETS A CASA
Ingredients:

1 pit de pollastre
50 g de farina de galeta
50 g de llet
50 g de formatge tipus Philadelphia
1 all
Sal i pebre
Ou i farina de galeta per empanar

Picar l’all ben petit, afegir al pit de pollastre picat (podeu demanar-li al carnisser), afegir la farina de galeta, la llet, el formatge i la sal i pebre. Barrejar-ho tot fins formar una pasta.
Després es fan boletes i les aixafem, les passem per ou batut i farina de galeta i les fregim amb oli.
Si volem, abans de fregir-los es poden congelar i anar traient així com els necessitem.
Tant agrada a petits com a grans!


Espero que us agradin!