diumenge, 17 d’abril de 2011

PASTÍS DE XOCOLATA I MADUIXES


En temporada de maduixes i amb la bona combinació que fan amb la xocolata he preparat aquesta recepta per celebrar una aniversari familiar.
Amb la xocolata he fet contents uns quants i amb les maduixes us altres així que tots contents!


PASTÍS DE XOCOLATA AMB MADUIXES
Ingredients:


6 ous
250 g de xocolata fondant
200 g de mantega
150 g de sucre
30 g de brandy
Maduixes

Per començar folreu un motlle amb paper film.
Separeu les clares dels rovells i munteu les clares a punt de neu amb una mica de sal (així pugen més).Reserveu.
Desfeu la xocolata al bany maria amb la mantega, afegiu els rovells d’ou, el sucre i el licor i acabeu d’unir-ho tot a poc a poc fins fer una pasta fina.
Deixar temperar i barrejar-ho amb les clares a punt de neu ben a poc a poc.
Aboqueu en el motlle i poseu-ho en el congelador 3-4 hores.
Una vegada congelat el presenteu en una safata amb les maduixes tallades ben petites i xocolata ratllada per damunt.



Espero que us agradi!
Aquesta recepta surt a partir d’una del llibre bàsic de la thermomix.

dimarts, 12 d’abril de 2011

FAVES ARREBOSSADES


Aquest aperitiu és molt fàcil de fer i em va sorprendre de debó fa uns quants diumenges quan fent porquetjades, per entretenir la gana mentre feien sobresades, cuixot, salxixes ens van oferir aquest plat.


Ingredients:

Faves molt tendres
Pasta de fregir:
1 ou
2 dl d’aigua
1 cullerada d’oli
Sal i pebre
150g de farina

Per fer aquesta recepta les faves han de ser molt tendres ja que es mengen amb la pell i tot.
Bullim les faves uns 5 minuts amb l’aigua ben bullent, deixem refredar.
Mentre fem la pasta de fregir barrejant la farina amb el rovell d’ou i l’oli, afegim l’aigua a poc a poc, la sal i el pebre i finalment la clara muntada. Reservem 30 minuts i anem passant les favetes per la pasta i les fregim amb oli calent.
És un aperitiu que sorprèn a gran i petits!



Espero que us agradi!

dimecres, 6 d’abril de 2011

PASTÍS DE LLIMONA


Com molts de diumenges vam fer un dinar amb els amics aprofitant el bon temps i el fet que encara no fa prou calor per obrir el forn de llenya. Com que el dinar ja era prou fort (porcella al forn amb patates) vaig fer unes carxofes al forn i unes bones amanides.
De postres no volia fer res que embafés i per això els hi vaig donar a provar aquest pastís que queda prou lleuger i fresc de la nevera passa molt bé.


Ingredients:


1 pot de llet condensada petit
100 g de mantega
24 melindros
4 ous
4 cullerades de sucre
2 llimones
Licor

Per fer la crema s’han de batre els ous fins que quedin ben escumosos.
Fem el suc de les dues llimones i la pell la ratllem i ho afegim tot als ous.
Una vegada barrejat es cou al bany maria ben a poc a poc i es va afegint la mantega a trossets fins fer una crema espessa.
Es deixa refredar i s’afegeix la llet condensada. Reservar.
En un cassó es fa un almívar amb 200ml d’aigua, el licor escollit i el sucre coent-ho uns 5 minuts. Amb aquest almívar es suquen els melindros.
Es forra un motlle desemmotllable amb paper de forn a la base i es fa una capa de melindros, a sobre es posa la crema de llimona i finalment es tapa amb la resta de melindros.
Una vegada fet es deixa a la nevera unes quantes hores, millor fer-lo amb temps.
Espero que us agradi!