divendres, 16 de desembre de 2011

BRAÇ DE GITANO FARCIT DE LLET CONDENSADA CUITA


La meva filla tenia un desitg, volia llet condensada cuita! I perquè no se la mengés a cullerades vaig fer aquest braç de gitano i així també el varem poder compartir amb els amics.





Ingredients:
Braç de gitano
125 g  de sucre
125 g de farina
4 ous
1 culleradeta de Royal
Raspadura de llimona
1 pot de llet condensada

El dia abans, bullim la llet condensada (sense obrir el pot) amb l’olla a pressió durant uns 20 minuts ( ha d’estar cuita però fàcil d’escampar). Reservem.
Per fer el pa de pessic: en un bol hem de barrejar els ous sencers amb el sucre fins que quedi una crema esponjosa, llavors afegir la raspadura de llimona.
Després afegim la farina i el llevat tot passat pel sedàs, remenem una mica fins incorporar-ho tot bé.
A la safata del forn, posem paper per coure i escampem la pasta del pa de pessic. S’ha de coure uns 8 minuts a foc fort. Una vegada fet el girem a sobre d’un altre paper de forn i l’emboliquem fent el pa de pessic.
Una vegada fred, desemboliquem el braç de gitano i el farcim amb la llet condensada cuita.
Finalment, l’empolsimem amb sucre llustre.
Espero que us agradi!




dilluns, 12 de desembre de 2011

CREMA DE COLIFLOR I POMES A L'ESTRAGÓ




Una crema pels dies de fred, el que passa és que aquí encara no en fa, però una que li agraden molt les cremes i purés no deixa passar l’oportunitat de preparar de tant en tant una. 
Avui he collit la primera coliflor de la temporada i pensant com se la podien menjar els més petits (i que a mi m’agrada molt d’aquesta manera) he fet una crema molt suau i bona.
Avui,  ja sigui perquè era una novetat se l’han menjat amb molt de gust, així que aquí us la presento.



CREMA DE COLIFLOR I POMES A L'ESTRAGÓ

Ingredients:
1 coliflor petita
1 porro
2 pomes grogues
2 patates
2 formatgets
Estragó
Tallem la coliflor en branquetes petites, pelem i tallem les pomes, les patates i el porro.
Coem tot just tapat d’aigua durant uns 20 minuts.
Deixem refredar una mica i ho triturem junt amb els formatgets i l’estragó.
Servir calent.


Espero que us agradi!