dissabte, 31 de març de 2012

ESTELS DE COCO


 
  
Aquestes galetes són fàcils de fer i encara que no agradi el coco ni és nota. Ho vaig poder comprovar quan les vaig dur a la feina per endolcir una reunió  i a mida que demanaven de que eren les cares anaven canviant segons els gustos dels companys, però finalment fins i tot els més reticents van caure en la temptació i no van quedar ni les engrunes!







ESTELS DE COCO
Ingredients:
100 g de mantega pomada
140 g de farina
85 g de sèmola d’arròs
85 g de coco ratllat
2 rovells d’ou
1 culleradeta de sucre vainillat
200 g de sucre



Escalfar el forn a 180º.
Per preparar les galetes s’ha de barrejar la mantega pomada, la farina, la sèmola i el coco (deixar una culleradeta per empolsimar les galetes), els dos rovells d’ou, el sucre vainillat i el sucre fins formar una pasta que ajuntarem bé amb les mans fins formar una bola. Deixar reposar 30 minuts.
Estirar la massa amb l’ajuda d’un corró posant un film a sobre per facilitar la feina.
Tallar les galetes amb un motlle en forma d’estel i anar-les posant en safates amb paper de forn i empolsimar-les amb una mica de sucre i coco ratllat.
Coure les galetes uns 10 minuts.
Deixar refredar sense tocar-les.
Espero que us agradin!
La recepta torna a ser del llibre que em van regalar pel  meu aniversari  “101 postres con fruta”

diumenge, 25 de març de 2012

COPES-TIRAMISÚ DE MADUIXOTS






Aprofitant la temporada de maduixots us presento aquestes copes refrescants, fàcils de fer i deliciosament bones! Ja que porten mascarpone i melindros també pot ser un tiramisú, no?


COPES-TIRAMISÚ DE MADUIXOTS
 Ingredients:
12 melindros (1 melindro per copa)
500 g de maduixots
Suc de 2 taronges
2 cullerades de vi dolç, mistela, garnatxa
500 g de mascarpone
500 g de natilles


 


















Preparar 12 copes. Dins cada copa posarem un melindro tallat a trossets.
Exprimir dues taronges i barrejar el suc amb el vi dolç, després abocar-ho per sobre els melindros.
Feu unes natilles amb 130g de sucre, 3 ous, 600 ml de llet i 1 culleradeta de canyella en pols. Deixar-les refredar i barrejar amb el mascarpone fins tenir una crema suau.
Tallar els maduixots a trossets petits i posar tota una capa a sobre els melindros, després una capa de crema i finalment    adornar amb més maduixots.

Espero que us agradi!





dijous, 8 de març de 2012

PASTÍS-SOUFFLÉ DE XOCOLATA I FRUITS SECS


 Per avui un pastís de xocolata suau, esponjós i boníssim! A casa no va durar ni per repetir, tothom va agafar uns talls més que generosos.
 Vaig agafar la idea del llibre que em van regalar pel meu aniversari " 101 postres con frutas" i la veritat hi ha uns quants que ja els hi he posat un senyal per anar fent.
És un llibre senzill però amb molt bones fotos i receptes ben originals.




PASTÍS-SOUFFLÉ DE XOCOLATA I FRUITS SECS
Ingredients:
85 g de mantega
85 g de sucre moreno
85 g de xocolata negra
40 g d’avellanes picades
40 g de nous
1 cullerada de conyac
3 ous

Desfer la xocolata i la mantega al bany maria o en el microones. Reservar fins que es refredi. Afegir la cullerada de conyac.
Picar les avellanes i les nous i reservar.
Barrejar els rovells d’ou amb el sucre fins que estiguin esponjosos i barrejar amb la xocolata.



Muntar les clares a punt de neu i afegir amb moviments envolvents a la preparació anterior.
Afegir les avellanes i les nous picades.
Prescalfar el forn a 180º i enfornar uns 35  minuts.
Deixar refredar en el motlle.
Desemmotllar i  adornar.






Espero que us agradi!



dijous, 1 de març de 2012

BAVARESA DE PINYA


Un altre pastís per celebrar el meu aniversari, però aquesta vegada amb els amics i després  de menjar porcella al forn de llenya, que millor que un pastís ben refrescant.

Aquest és un pastís que faig ben bé des de fa uns 18 anys, sempre agrada, el pots fer uns quants dies abans i congelar-lo, no embafa i després d’un bon dinar sempre hi ha un raconet pel dolç.



 
Era un postre que agradava especialment en el meu sogre i durant anys li feia sempre que celebravem alguna cosa.
 
 
BAVARESA DE PINYA
Ingredients:
1 pot de pinya en suc
150 g de sucre
2 briks de nata per  muntar 400ml
1 llimona
5 fulles de gelatina
Caramel

Per fer aquesta bavaresa triturarem 4 rodanxes de pinya juntament amb el sucre i el suc de la llimona. Reservar.
Amb el suc de la pinya hidratem les fulles de gelatina i després escalfem una mica el suc per acabar de dissoldre-les. Després ho afegirem a la preparació anterior.
Per altra banda muntem  la nata.
Anem barrejant a poc a poc la nata amb el triturat de pinya i ho aboquem en un motlle corona que haurem regat amb caramel i posat la resta de rodanxes de pinya partides per la meitat fent la corona.
Posar a  la nevera mínim 5-6 hores o encara millor fer-lo el dia abans. També es pot congelar i posar-lo a la nevera unes hores abans de menjar-lo.

Per decorar-lo que millor que unes maduixes de temporada!





Espero que us agradi!