dissabte, 19 de maig de 2012

CLOÏSSES A LA MARINERA





 Fa molts de dies que no publico res de res i no es que no cuini però...Avui  us porto un petit caprici que he fet per dinar, tan pot ser un aperitiu, un primer plat o fins hi tot un segon la qüestió és que és fàcil de fer, entretingut de menjar i acostuma a agradar a tothom! Va molt bé per portar a dinars amb els amics i així parlar i menjar ben entretinguts.


CLOÏSSES A LA MARINERA

Ingredients:
1 k de cloïsses
100 g de tomàquet triturat
1 ceba
1 all
100 ml de vi blanc
1 fulla de llorer
1 guindilla (opciona)
Julivert
Primer de tot posarem les cloïsses amb aigua freda i sal 30 minuts.
Tallarem la ceba ben petita i la sofregirem amb molt poc oli, quan comenci a agafar color afegirem el tomàquet triturat i després d’uns minuts afegim l’all i julivert ben talladet,
Deixem que cogui una estoneta i afegim el vi blanc, la fulla de llorer i sal i pebre.
Després posem les cloïsses i deixem que s’obrin coent-les a foc baix.



Espero que us agradin!

diumenge, 6 de maig de 2012

PASTÍS DE BROSSAT



 Per avui un pastís ben ràpid de fer i ben bo.Feia dies que el meu fill em demanava un pastís de brossat, tot d'una vaig pensar en fer-li un d'individual però sort que el vaig fer gran ja que es va menjar ell solet la meitat i perquè els altres ens vem posar seriosos i vem reclamar la nostra part!!!

PASTÍS DE BROSSAT


Ingredients:

Massa:

1/2 k de farina

160 g de mantega + oli ( 60 de mantega i 100 d'oli)

25 g de llevat

150 g d'aigua



Farcit:

500 g de brossat

2 ous

180 g de sucre

1 cullerada de Maizena



Per fer la massa desferem el llevat amb una mica d'aigua tèbia, desfem la mantega a punt de pomada i barregem amb l'oli. Posem la farina en un bol fent forma de volcà i en mig posem les grasses, l'aigua i el llevat, amassem bé fins formar una bola ben llisa que dividirem en dues parts.

Amb una part de massa ben aprimada folrem un motlle rodó de 24 cm. Omplim amb el farcit que haurem fet de la manera següent: posar en un bol el brossat els dos ous, el sucre i la cullerada de Maizena i barrejar molt bé amb una forquilla.

Una vegada omplert el motlle aprimem la resta de pasta, fem uns talls amb un ganivet (si teniu el rodet per tallar millor que millor) posem a sobre el pastís retirant la resta de pasta i enfornem amb el forn calent a 200ºC uns 30-35 minuts
.

Espero que us agradi!!!