dimecres, 31 d’octubre de 2012

CREMA DE PÈSOLS




Avui una recepta de cullera! Poc a poc comença a entrar la tardor per aquestes terres i que millor que una crema de verdures i llegums per sopar!
Per variar una mica i després de veure una recepta en el llibre de la thermomix m’he decidit i l’he feta de manera tradicional perquè veieu que fàcil que és.
Pocs ingredients, poc temps i molt de sabor!




CREMA DE PÈSOLS
Ingredients:
50 g d’oli
1 ceba
2 porros
500 g de pèsols congelats
½ l de brou de verdures

Ofeguem la ceba i els porros tot tallat a trossets amb l’oli. Quan ja estan transparents afegim els pèsols congelats i el brou de verdures i deixem coures uns 10 minuts fins que els pèsols estiguin tous.
Rectifiquem de sal i triturem tot molt bé.
Per acompanyar podem posar torradetes de pa, pernil salat passat pel microones*, formatge parmesà...



Espero que us agradi!





* Entre dues fulles de paper de forn posem el pernil i coem a cops de 30 segons fins que ens agradi la textura cruixent!.

dimecres, 24 d’octubre de 2012

PIZZA DE SOBRASSADA AMB MEL




Avui us presento una pizza diferent però que potser també la feu per casa. A nosaltres que ens agrada tant la pizza com la sobrassada, com els formatges i la mel, que més volem que posar-ho tot junt a sobra d’una massa tant bona?
Jo sempre us he comentat que m’agrada molt el dolç i salat i sempre que puc combino els ingredients per fer aquest contrast, ja sigui com a primer, segon o como postre.


PIZZA DE SOBRASSADA AMB MEL

Ingredients:
100 cc d'aigua mineral
25 cc d'oli d'oliva
un polsim de sal
200 g de farina
10 g de llevat de forner

Tomàquet fregit
Formatge tendre
Sobrassada
Mel
Mozzarella

Escalfar el forn a 250º.
Per fer la massa a ma posarem la farina en un bol en forma de volcà i en mig afegirem l'oli, la sal i l'aigua tèbia barrejada amb el llevat.
Anirem barrejant fins formar una massa elàstica que treballarem amb les mans untades amb oli.
Si la volem fer amb la Thermomix primer posem l’aigua, la sal i l’oli a 37º,1 minut velocitat 4, després afegim la farina i el llevat esmicolat i barregem 15 segons a velocitat 6 i després un minut a velocitat “espiga”, la traiem del got i l’estirem a la safata del forn.
Estirarem la massa en una safata de forn (queda una base prima) i a sobre posarem el tomàquet fregit, el formatge tendre, trossets de sobrassada, la mel ( a sobre de cada tros de sobrassada) i finalment la mozzarella ratllada.
Enfornem a 250º els primers 10 minuts i després baixem la temperatura a 200º fins que estigui cuita (uns 10 minuts més).

Espero que us agradi!


dimarts, 16 d’octubre de 2012

PA DE SÈGOL AMB MEL



Avui és el Dia Mundial del Pa i per l’ocasió he fet aquest pa més aviat dolç tret del meu primer llibre sobre pans que és diu “El libro del pan” de Juana Barria edició de 1986. És un llibre, que com podeu veure fa moooolts anys que tinc però que totes les receptes que fas queden boníssimes.
El pa és un aliment bàsic amb el qual acompanyem molts d’altres aliments i a casa sempre que podem el fem nosaltres mateixos i així anem variant i provant diferents sabors que normalment no trobem en els forns de casa nostra.


PA DE SÈGOL AMB MEL
Ingredients:
250 g de farina de sègol
500 g de farina de blat
30 g de llevat de forner
2 cullerades soperes de sucre moreno
3 cullerades de mel
½ culleradeta de sal
1 cullerada d’oli
300 ml d’aigua tèbia (aproximadament)
1 culleradeta de llavors de comí (opcional)

En un bol posem la farina passada pel sedàs, el sucre i la sal i fem un forat en mig on posem el llevat amb la meitat de l’aigua tèbia. Tapem el bol amb un drap i deixem reposar uns 15 minuts.
Després afegim l’oli, la mel , les llavors de comí i la resta de l’aigua i anem amassant fins formar una bola de massa suau.
Posem la massa en un bol tapat amb un drap i deixem reposar entre 1 – 1 ½ hores.
Una vegada ha passat el temps tornem a amassar i formem dos pans allargats i els posem dins uns motlles de plum-cake pintats amb mantega.
Els tornem a tapar amb el drap i els deixem pujar aproximadament uns 40 minuts.
Escalfem el forn a 200º i els coem uns 20 minuts, després baixem la temperatura a 180º uns altres 25 minuts.
Desemmotllem i els deixem refredar a sobre una reixeta.
Espero que us agradi!





dimecres, 10 d’octubre de 2012

GALETES DE MEL I CIVADA



Estic fent diferents receptes on poso mel, (ja les anireu veient) i poc a poc vaig afinant quines m’agraden més. El que realment faig és escoltar les opinions dels tastadors oficials (conillets d’indies), que si prefereixen amb fruits secs, que si més torrades, que si més toves... bé cadascun diu la seva, així és que jo vaig fent i ells menjant!
A veure que us semblen aquestes!





GALETES DE MEL I CIVADA
Ingredients:
300-320 g de farina
170 g de mantega
1 ou
100 g de sucre moreno
40 g de flocs de civada
30 g de mel
A la màquina d’amassar o a ma barregem el sucre moreno i la farina, afegim la mantega a trossets, la mel i l’ou una mica batut i anem formant una pasta compacta. Una vegada tot barrejat afegim els flocs de civada, els integrem i deixem reposar la pasta uns 30 minuts a la nevera.
Una vegada freda la pasta és més fàcil de treballar. Posem la pasta enmig de dos fulls de paper film i estirem amb el corró fins aconseguir un gruix d’un poc més de mig cm i llavors anem tallant les galetes. Si la pasta queda tova la posem una altra vegada a la nevera ja que la fredor facilita la feina.
Les posem en una safata de forn amb paper de forn i les coem uns 15 minuts a 170º.
Deixar refredar i guardar en una caixa ben tancada.


Espero que us agradin!


dimecres, 3 d’octubre de 2012

MAGDALENES DE XOCOLATA



Aquestes magdalenes són una bona alternativa a tota brioixeria i demés que els nens volen esmorzar cada dia.
A casa, abans de sortir cap a l’escola mengen un parell de magdalenes o coca, un got de llet o de taronja, una poma i així aguanten bé fins l’hora de l’esbarjo.
Avui els hi he fet magdalenes de xocolata i pel que han durat puc assegurar que estaven ben bones!



MAGDALENES DE XOCOLATA
Ingredients:
4 ous
350 g de sucre
½ got de llet
2 cullerades de cacau
1 got d’oli de gira-sol
½ got de moscatell
1 llimona ratllada
1 sobre de llevat en pols
400 g de farina
100 g de Maizena

Escalfar el forn a 250º.
Per començar barrejarem  els ous, el sucre, la llet, el cacau, l’oli, el moscatell i la pell de llimona fins obtenir una pasta homogènia.
Barrejar les farines i el llevat i incorporar-ho a la barreja anterior.
Omplir els motlles de magdalenes fins un poc més de la meitat i coure-les a forn fort (250º) uns 12 minuts.
Espero que us agradin !