dijous, 28 de febrer de 2013

CANELONS DE LA MAMA (O SEMBLANTS)




Avui és el meu aniversari i en homenatge a la persona que em va portar en aquest món, a la persona que m’ha ensenyat a cuinar, a la persona que m’ha ajudat a créixer, a la persona a qui demanar ajuda en tants i tants temes, a la persona...  (tot això amb l’ajuda del meu pare!) us presento els canelons de la meva mare, si més no els més semblants que m’han sortit!
Espero que us agradin tant com a casa nostra!

CANELONS DE LA MAMA (O SEMBLANTS)
Ingredients:
150 g de coll de tocino (tallat a trossets)
150 g de coll de vedella (tallat a trossets)
150 g de pit de pollastre (tallat a trossets)
1 ceba
Claus d’olor
1 cullerada de farina
½ got de llet
½ got de vi blanc
Oli
Sal, pebre, nou moscada
1 capseta de canelons El Pavo
Formatge ratllat
Beixamel:
50 g de mantega
110 g de farina
800 ml de llet
Sal, pebre blanc i nou moscada
En una rostidora daurem la carn amb una mica d’oli posant la ceba en mig amb tot de claus d’olor clavats (penseu a comptar els claus per després treure tots els que hem posat!)
Una vegada la carn està rostida afegim un raig de vi blanc i sal i la retirem, traiem els claus a la ceba i ho piquem tot molt bé.
En l’oli que ha quedat afegim una cullerada de farina, la torrem i afegim la carn picada, barrejant-ho tot bé i a poc a poc anem afegint el mig gotet de llet fins que ens quedi ben melós.
Deixo refredar la carn i mentre bullo els canelons.
Una vegada cuits, baixo la cocció afegint aigua freda a l’olla i els vaig traient d’un amb un i els poso a sobre d’un drap blanc humit, poso el farcit i els embolico.
Per fer la beixamel, escalfem la mantega, afegim la farina i la torrem, després afegim la llet i anem remenant tot fins que espesseixi, llavors afegim la sal, el pebre blanc ( no negre que llavors es veuen les miques!) i la nou moscada.
A la safata on posarem els canelons posem una capa de beixamel i a sobre els canelons amb la junta a la part de dalt (així quan els servim amb la pala no els obrim), després posem una bona capa de beixamel, unes boletes de mantega i formatge ratllat.
Encenem el gratinador del forn i gratinem.
Espero que us agradin!






dimecres, 20 de febrer de 2013

QUICHE DE CARXOFES AMB FORMATGE DE CABRA



Fa dies vem celebrar el “darrer dimarts” o “dia de la sobrassada” i la costum és dinar de sobrassada torrada amb foc de llenya. Amb el grup d’amics ens vem reunir i vem complir amb la tradició però a més a més tothom va portar alguna coseta més, ja fos dolç o salat per compartir, com ara un pastís de xocolata i plàtan, musclos, tortada, pa de pessic, braç de gitano.... i jo vaig fer aquesta quiche que com altres vegades ja us he dit m’agraden moltíssim!!!!

QUICHE DE CARXOFES AMB FORMATGE DE CABRA


Ingredients:
 
 Massa  brisa:
140 g de mantega
100 g de sucre
250 g de farina
1 ou


Farcit:
3 carxofes
1 porro
1 cullerada de tomàquet concentrat
Formatge de cabra en porcions
2 ous
375 ml de llet calenta
Formatge  parmesà ratllat
Sal , pebre i nou moscada







 Fem una pasta brisa barrejant la mantega amb el sucre , la farina i l’ou fins formar una massa compacta però a la vegada manejable.
La deixem reposar a la nevera 30 minuts.
Mentre, netegem les carxofes i les tallem a làmines fines i les sofregim amb molt poc oli.
Netegem el porro i el tallem en juliana i l’afegim a la paella de les carxofes i acabem de sofregir tot junt.
Una vegada tenim les verdures sofregides, afegim la cullerada de tomàquet concentrat i les reservem.
Batem els ous una mica i els barregem amb la llet calenta, posem sal, pebre, nou moscada i el formatge .
Preparem la base en un motllo rodó i posem a sobre les carxofes i el porro, tirem per sobre la barreja de llet i ous i posem les rodanxes de formatge de cabra.
Es cou a 180º en el forn calent uns 25 minuts.


Espero que us agradi!


dimecres, 6 de febrer de 2013

CROISSANTS DE SOBRASSADA



Avui us presento allò que faig amb les restes de pasta de les formatjades. De fet es poden fer moltes coses amb la mateixa massa, des de crespellets (bé, un altre dia us els posaré),coquetes de sobrassada, rubiols de confitura... però jo a més a més faig aquests croissanets de sobrassada que a casa volen!!!!.
Penseu que es fan amb les restes de la massa una  vegada fetes les formatjades de carn, brossat o formatge. Ai!! Si, que encara no he penjat les de brossat ni les de formatge, però tot arribarà....

 Si els voleu fer sense comptar amb les restes de massa, feu la meitat dels ingredients i ja us sortiran un bon grapat!!!!


CROISSSANTS DE SOBRASSADA

Ingredients:

Massa: fer la meitat si no es per aprofitar les restes
600 g de farina normal
200 g de greix (100 d’oli i 100 de seu)
150 ml d’aigua
30 g de llevat de forner
Sobrassada









Per preparar la massa barregem l’aigua tèbia amb el llevat, després afegim les grasses i finalment la farina i anem pastant fins formar una massa  forta i i a la vegada bona d’estirar.
Dividim la massa en porcions que anirem estirant d’una amb una. Una vegada estirada una porció li donem forma de triangle.
A la base del triangle posem un trosset de sobrassada i l’enrotllem fent la forma del croissant.
Es posen tots els croissants a sobra una safata de forn amb paper de forn i es couen a 170-180º uns 20 minuts.
Han de quedar cruixents però no ressecs!

Espero que us agradin!!!