dimecres, 18 de desembre de 2013

QUICHE D’ESPINACS I FORMATGE FETA



 Ja sabeu com m'agraden les quiche i sempre que tinc oportunitat és el plat que preparo per sopar amb els amics (a casa no agraden gaire i no me la puc menjar tota sola!). Avui us presento una que està feta amb flocs de civada, he canviat algunes cosetes per fer la pasta més lleugera i el farcit més gust de fort ja que com també sabeu ens agraden molt els formatges amb gust.
Bé espero que us agradi i us animeu a fer-la!!

QUICHE D’ESPINACS I FORMATGE FETA
Ingredients:
200 g de flocs de civada
50 g d’oli
50 g de seu
1 culleradeta d’herbes ( farigola, romaní, herbes provençals...)
Farcit:
100 g de formatge feta
500 g d’espinacs frescos
150 g de nata
50 g de formatge blau
2 ous grossos
Sal, pebre i nou moscada
Escalfem el forn a 180ª
Preparem la massa barrejant tots els ingredients fins que es formi una massa homogènia.
En un motlle rodó posem paper de forn i anem estirant la massa per tot el baix i els costats.
Enfornem uns 20 minuts i reservem.
Mentre ofeguem els espinacs en una paella amb l’aigua que els hi ha quedat a les fulles una vegada rentats.
Barregem la nata amb els ous una mica batuts, el formatge blau  i les espècies.
Posem els espinacs a sobre la massa, tirem per sobre la nata amb els ous i decorem amb el formatge feta.
Enfornem 30 minuts a 180º.



Espero que us agradi!!!

Recepta adaptada de www.brueggen.com

Bones festes!!!


dimecres, 4 de desembre de 2013

PASTA FULLADA FARCIDA D’ESPINACS CREMOSOS



Aquest cap de setmana, amb els amics vem fer el sopar de tardor (encara que feia un fred d'hivern!!!). L'excusa era trobar-nos, fer petar la xerrada i començar a preparar el sopar de cap d'any. Quan ens trobem acostumem a portar alguna cosa cadascú, primer, segon, postres... El tema de la trobada era la tardor i per tant el menjar havia d'estar relacionat amb aquesta estació, des de moniatos, nous, panses, carabassa, col, bolets... De tot vem provar!!! I el plat que jo vaig portar va ser aquesta pasta fullada que ja em direu que us sembla!!!



PASTA FULLADA FARCIDA  D’ESPINACS CREMOSOS
Ingredients:
1 paquet de pasta fullada
250 g d’espinacs
75 g de ceba
75 g de formatge cremós
75 g de formatge ratllat
1 cullerada de farina
100 ml aprox. de llet
2 cullerades de panses
2 cullerades de pinyons
Sal, pebre i nou moscada
Encenem el forn a 220º
Primer de tot, preparem el farcit: sofregirem la ceba talladeta petita, després afegim les panses i els pinyons i deixem que es torrin una mica. A part ofegarem els espinacs o el bullirem 2 minuts. Els escorrem i els afegim a la ceba i els fruits secs. Posem la cullerada de farina i la deixem que es torri una mica. Després afegim la llet i anem remenant fins que es lliguin els ingredients. Afegim el formatge cremós i el formatge ratllat. Corregim de sal, pebre i nou moscada.
Si queda molt espès podem afegir una mica més de llet però si està claret penseu que en refredar s’espessirà.
Tallem la pasta de full per la meitat, en una part posem el farcit i a l’altra li fem uns talls amb un rodet especial o amb un ganivet.
Pintem les fores amb aigua i ajuntem els costats amb una forquilla ben marcant.
Pintem amb ou batut i enfornem uns 15 minuts fins que la pasta de full s’hagi inflat i estigui dorada.


Espero que us agradi!