divendres, 31 de gener de 2014

ENREIXAT DE VERDURES




ENREIXAT DE VERDURES
Ingredients:
1  làmina pasta de full
300 g d’espinacs frescos
150 g de bledes
2 llaunes petites de tonyina
2 ous durs
Un grapat de panses
2-3 cullerades de tomàquet fregit
Sal i pebre
Encenem el forn a 220ª
En una paella posem les bledes i els espinacs amb una cullerada d’aigua i tapem per coure’ls.
Afegim les dues llaunes de tonyina, les panses i el tomàquet i anem remenant fins que es barregi tot be.
Ratllem els dos ous durs i els afegim.
Corregim de sal i pebre.
Partim  la làmina de pasta de full per la meitat pel llarg. En una de les parts fem tot de tallets amb un ganivet afilat o amb un petit corró que ja té les marques fetes.
A la part que no hem tallat posem el farcit, mullem les vores amb aigua i ho tapem amb l’altre part, pintem amb ou batut i enfornem 20-25 minuts fins que estigui ros.
Una vegada cuit deixem que es refredi a sobre una reixeta.
Espero que us agradi!!!

dissabte, 25 de gener de 2014

RIGATONI FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ SOBRE BASE DE PORROS







Uns bons amics van anar de viatge a Roma i com a gran souvenir ens van portar a tots els amics un paquet de Rigatoni. El mateix dia ja han vam encetar uns quants, no abans de fer una bona tempesta de idees de com els fèiem. La meva idea enseguida va ser farcir-los però com que no hi havien moltes ganes de fer feina però si de menjar una bona pasta els vam amanir en diferents salses (pebre, formatge, all i julivert, olis perfumats) i un bon formatge parmesano.
Però la meva idea no me la vaig poder treure del cap i encara que duen una miqueta més de feina tampoc és per tant!!!
Avui, en honor dels amics i del souvenir que ens van portar us presento els meus Rigatoni!!!



RIGATONI FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ SOBRE BASE DE PORROS
Ingredients:
Brandada de bacallà:
500 g de bacallà dessalat sense pell ni espines
3 alls
200 g d’oli
Sal i pebre
200 ml de nata per cuinar
2 porros
200 g de rigatoni (uns 40 tubs)
Formatge parmesà
Una mica de mantega
Fem la brandada de bacallà o la comprem feta que ni ha de molt bona qualitat.
Jo la faig amb la thermomix ja que és un moment i queda molt bona.
En el got de la thermomix posar l’oli i els alls i programar 6 minuts a temperatura Varoma i velocitat  3 ½.
Baixar tot el que hagi a les parets i posar el bacallà sec un minut , temperatura Varoma i vel. 4.
Després triturar tot a velocitat 6 fins que quedi una barreja homogènia. Reservar o fins hi tot fer-ho el dia abans  i mantenir-ho a la nevera fins el moment de farcir els rigatoni.
Bullim els rigatoni 13 minuts com diu el paquet.
Mentre tallem els porros i els ofeguem amb una mica d’oli en una paella a foc mínim. Quan ja estan prou cuits posem la nata i deixem que arrenqui el bull. Salpebrem.
Amb l’ajuda d’una màniga pastissera anem omplint els rigatoni.
En una safata de forn posem el llit de porros i a sobre anem posant els rigatoni, posem una mica de mantega i formatge i els gratinem al forn.
Espero que us agradin!!!


divendres, 17 de gener de 2014

PASTIS DE XOCOLATA I AMETLLES



Avui és Sant Antoni, diada del poble de Menorca i tenim festa!!! M’he animat a fer aquest pastí perquè a casa els hi agrada molt la xocolata i la veritat és que és molt potent! També tenim un Toni i hem fet un dinar familiar i per acabar aquest pastís tant bo!



PASTIS DE XOCOLATA I AMETLLES
Ingredients:
200 g de xocolata per a postres
250 g de farina d’ametlles
150 g de mantega pomada
200 g de sucre morè
6 ous
Ganaché de xocolata:
200 g de xocolata negre postres
200 g de nata 35%
60 g de mantega

Escalfar el forn a 180º
Desfem la xocolata en el microones a cops de 30 segons. Vigileu de que no es cremi!!!!!
En un bol barregem la farina d’ametlles, el sucre morè, la mantega pomada i la xocolata desfeta. Una vegada tot ben barrejat afegim els ous una mica batuts ( jo els he afegit de 2 en dos). Barrejar tot bé fins formar una pasta espessa.
En un motlle desemmotllable folrem la base amb paper de forn i posem la massa.
Enfornar aproximadament uns 35 minuts.
Deixar refredar en el motlle una estoneta i després a sobre la reixeta.
Per fer la ganaché he posat la nata i la xocolata a trossets en el microones a cops de 30 segons, una vegada desfeta he afegit la mantega i ho he acabat de barrejar bé amb el batedor.
Tirem per sobra el pastís fins deixar-lo ben cobert i sense escampar la xocolata amb res.
Adornar amb trossets de xocolata i ganaché.
Queda un pastís humit de dins i molt saborós!
Espero que us agradi!
El pastís és de  Los dulces de Rachel Allen fent petites modificacions en quant a la quantitat de xocolata (jo he posat 50g menys), sucre (jo he posat sucre morè) i no he posat rom.