dimecres, 29 de juliol del 2015

COCA DE CIRERES

Ara que les cireres estan en el seu punt és hora de fer aquesta coca. 
No és gens complicada de fer però si que s'han de respectar els temps de tovar.Jo l'he fet amb la Thermomix però heu de tenir molt clar que aquesta màquina ajuda molt però tot el que fa també es pot fer sense ella!!!


                                                      

                               

Si us agraden altres fruites també es pot fer amb préssecs, prunes, figues...les fruites queden caramelitzades i és un gust menjar-se-les!!!




Ingredients:
180 g de llet
150 g de sucre
60 g de llevat de Forner
80 g de mantega
40 g de seu (llard)
2 ous
300 g de farina normal
300 g de farina de força
Un grapat de cireres



Escalfem el forn a 160º.
Per fer la coca posarem la llet i el sucre en el got de la thermomix i programarem 2 minuts a 37º i velocitat 5.
Després afegim el llevat, la mantega, el seu i els ous i ho barregem 15 segons a velocitat 4.
Després afegim la farina normal i barregem 15 segons a velocitat 5.
Després afegim la farina de força i programem  2 minuts a velocitat “espiga”. Deixar pujar dins el got.
Una vegada ha pujat la traiem i l’estirem a sobre una safata del forn i la deixem pujar. Quan ja ha pujat posem les cireres i l’enfornem amb el forn calent per espai de 25 minuts.
Empolsimem amb sucre.


Espero que us agradi!


dimecres, 15 de juliol del 2015

MINITRENES DE XOCOLATA

Avui una recepta d'aquelles fàcils, gens complicada, i que la poden fer els nens de la casa i en 10 minuts menjar-se-la!
Queden unes pastetes d'una mida molt adequada per fer una mossegada.
Ara que fa molta calor i obrir el forn casi és un suplici aquesta recepta tan bona de fer i amb tant poc temps de forn no us augmentarà gaire la temperatura de la cuina!!!!




Ingredients:
1 làmina de pasta de full
Xocolata tipus Nocilla o Nutella
1 ou per pintar

Estirem la pasta de full i la dividim en dues part al llarg. Marquem la meitat d'aquestes parts també pel llarg i omplim de xocolata. Tanquem doblegant per la meitat i anem tallant a trossets d'uns 3 cm.
Després en el centre de cada tros fem un tall per on envoltarem la pasta, bé explicat és una mica enredós però és molt fàcil de fer!!!

Pintem amb ou i enfornem a 200ºC uns 10 minuts.

Espero que us agradi!!!