dimecres, 25 de febrer de 2015

PA DE CERVESA I MEL

Aquest deliciós pa el faig amb la panificadora, és una manera de tenir pa fresc a l’hora que vull ja que poso els ingredients, la programo i quan arribem a dinar ja tenim al pa cuit.


                                 



PA DE CERVESA I MEL

Ingredients:
 
250 ml de cervesa
2 cullerades d’oli
500 g de farina integral
1 cullerada de mel de castanyer, de romaní o mil flors
5-7 g de sal
1 sobre de llevat sec de forn
2 cullerades de flocs de civada



Posar els ingredients a la cubeta de la panificadora en l’ordre en que estan escrits.
Posar la sal a un costat i el llevat a l’altre.
Jo poso el programa de farina integral que dura aproximadament unes 3 hores i 25 minuts, el pes poso 1000 g i en el punt mig de torrat.
La mel pot ser la que us agradi però si la posem de castanyer el pa queda més fosc i si la posem de romaní més clar.
Esperem les tres horetes llargues i ja tenim el pa per dinar o sopar!!!!



Espero que us agradi!


dimarts, 17 de febrer de 2015

ROQUES DE XOCOLATA



Això si que són unes postres bones de fer i que quedes la mar de bé per portar a casa els amics a fer el cafè o per si venen a casa!

Aprofitant que avui és el dia de Sa Sobrassada i ho celebrem com sempre amb els amics jo aporto aquests bombonets!!!

També hi ha que dir que aquest any, realment la sobrassada és una excusa perquè el que si que celebrem i amb moltes ganes són els 50 anys de la meva amiga Lin i a ella estan dedicades aquestes Roques de Xocolata!!!

Amb tres rajoles de xocolata i una mica més ja tenim uns bombons personalitzats d'allò més bons!

He fet les tres xocolates perquè tothom provi la xocolata que li agrada més!



ROQUES DE XOCOLATA


Ingredients:

1 rajola de xocolata blanca per fondre
1 rajola de xocolata en llet
1 rajola de xocolata negre

Muesli
Panses, ametlles i nabius
Kikos



En un bol posat al bany Maria desfem la xocolata blanca ( jo ho prefereixo fer al bany maria que en el microones).
Quan està desfeta afegim entre 3-4 cullerades soperes de Muesli (depenent del consistent que vulguem el bombò),
Amb dues culleres de postre anem agafant la pasta i la posarem a sobre d’un paper de forn fins que es refredin i agafin consistencia.

En el mateix bol (si hi ha petites restes de xocolata blanca no passa res), posem a desfer la xocolata en llet. Una vegada desfeta afegim un grapat de panses, ametlles trencades i nabius fins que trobem que la quantitat és l’adequada. Anem fent grapadets amb les dues culleres i els posem en el paper de forn fins que agafen consistència.

I per darrera vegada, posem a desfer la xocolata negre (encara que el bol tingui restes de xocolata amb llet). Una vegada desfeta li afegim uns 50 g de kikos i formem les boles i les deixem refredar a sobre el paper de forn.

I aquestes roques de xocolata tan fàcils de fer estan boníssimes!

Espero que us agradi!!!