dimecres, 30 de març de 2016

GREIXERA DE MONIATO

En temps de moniatos (encara que ara casi, casi els podem trobar tot l'any) aquest és un bon pastís a fer, fàcil, bo, econòmic...

Aquí és un dels pastissos que es fan més ja que és una postre típica d'aquestes terres! A més a més a cada casa el fan semblant però mai igual!
Espero que us agradi la seva textura ja que queda molt suau i fi.
Jo tinc unes quantes receptes però aquesta me la va donar la Joana i és de les més bones!!!!

Ingredients:
500 g de moniato
200 g de sucre
1 panet de pa del dia abans
llet
3 ous
canyella

Encenem al forn a 180ª.
Posem el pa amb un rajolí de llet (la que es begui) i deixem que estovi.
Bullim el moniato fins que estigui cuit i abans que refredi barregem el sucre.
Amb el minipimer barregem els ous, el pa, el moniato amb el sucre i un pessic de canyella.
Preparem un motllo amb paper en el fons i posem la barreja anterior, podem afegir unes panses si ens agraden.
Enfornem uns 30 minuts.
Quan el traiem del forn escampem una mica més de canyella per sobra.




Espero que us agradi!!

dimecres, 16 de març de 2016

SUC DE VITAMINES



S'ha acabat de només fer suc de taronja!!!Quina cosa més bona i saludable!!!
Comencem a preparar-nos per l'estiu i aquests mesos que venen que segur que fem moltes més activitats! El dia és més llarg, les temperatures agradables, els camps estan preciosos...
Per tot això hem d'agafar energia i res millor que aquest suc de vitamines que admet moltes variants!!!

                                                   


Ingredients:

1 taronja pelada i sense res de blanc
1/2 llimona pelada i sense res de blanc
1 poma ( si és de casa i no fumigueu sense pelar)
1 pastanaga pelada
500 ml d'aigua + 4 glaçons
50 g de sucre (opcional segons la maduració de les fruites)

Jo ho he fet amb la Thermomix però ja sabeu que tot es pot fer també sense thermomix!!!
Posem en el got totes les fruites pelades, tallades i sense llavors, afegim els glaçons i el sucre  si en volem posar i ho triturem 1 minut a velocitat 10.
Després afegim l'aigua, aproximadament 500 ml ( millor comprovar la textura que volem) i barregem 4 segons a velocitat 4.
Es conserva un parell de dies a la nevera ja que porta la llimona!!!
Espero que us agradi!!!




P.D.: una variant!!!

2 taronges pelades i sense blanc
1/2 llimona pelada i sense blanc
1 pastanaga pelada
1 poma pelada o no
1 plàtan
25 g de sucre
600 ml d'aigua + 4 glaçons