divendres, 6 de maig de 2016

MAGDALENES



Com sempre us he explicat no m'agrada gaire que els meus fills mengin cereals processats per esmorzar i ells mateixos ja casi ni en demanen! El que faig es preparar magdalenes, galetes, coques, pa, pa de pessic...perque vagin variant i no es cansin! Però una de les coses que té més èxit són aquestes magdalenes que no deixen ni que refredin per començar a menjar-se-les!
La recepta és d'un llibre de Thermomix però com sempre dic: tot el que es fa amb la Therrmomix també es pot fer a mà!!!





Ingredients:

250 g d'oli suau
120 ml de llet
250 g de sucre (jo faig servir morè)
La pell d'una llimona ( a poder ser de casa o sense tractaments)
4 ous
1 pessic de sal
250 g de farina
1 sobre de llevat


Preescalfar el forn a 220ºC

Posem el sucre i la pell de llimona en el got de la Thermomix i programem 30 seg. velocitat 5-10. Reservar

Posem la papallona i afegim les clares dels ous i el pessic de sal per muntar bé, 4 minuts velocitat 3,5. Reservar

Després posem els rovells dels ous i el sucre reservat i ho barregem 1 minut vel 3,5.

Una vegada barrejat baixem la velocitat a 3 i afegim l'oli i la llet, previament mesurats sense parar la màquina.

Treiem la papallona i afegim la farina (millor sempre passada pel sedàs) i el llevat 30 segons vel 4.

Finalment afegim les clares a punt de neu embolicant-les bé amb una espàtula.

Amb la cullera de  fer gelats anem omplint els motlles i les enfornem uns 10 minuts a 200-220º.

P.D.: podem afegir xocolata, fruita confitada, fruits secs i fer-les de gustos diferents!


Espero que us agradin!