dimecres, 4 de març del 2009

TORTADA DE TARONJA




Uf!! Ja fa una setmana que a Ciutadella vàrem celebrar “sa sobrassada”, “es darrer dimarts”, bé, una festa que serveix per trobar-te amb els amics a la vora d’un foc per torrar sobrassada, menjar i beure bé. Per l’ocasió vaig fer aquest pastis d’ametlles que aquí diuen tortada.
Espero que us agradi!



TORTADA DE TARONJA

Ingredients:
2 taronges
250 grs d’ametlla crua pelada (si la trobeu amb pell escaldeu-la amb aigua i peleu-la)
250 grs de sucre
4 ous
1 sobre de Royal


A les taronges els hi tallem la part de dalt i baix i les posem a bullir amb aigua fins que s’estovin. (Amb pell)
Triturem les ametlles.
Barregem el sucre amb els rovells d’ou i el sobre de llevat fins que quedi cremós.
Desprès afegim les taronges triturades,les ametlles i les clares a punt de neu. Es barreja tot bé i es posa en un motlle desemmotllable uns 40 minuts a 180-200ºC.
Una vegada freda desemmotlleu-lo i decorar segons gustos (jo vaig posar coco ratllat, taronja, fulles de menta i una cirereta)

2 comentaris:

  1. Hola Silvia, per fi et puc dir que he preparat aquesta deliciosa tortada de taronja, la vaig haver de variar un poquet, perquè no tenia prou ametlla i hi vaig afegir un poquet de farina; així i tot va resultar molt exclusiva. La vaig decorar igual que tu i em vaig quedar amb el personal, perquè, a més, la vaig portar a un dinar de familia dins una capsa de plàstic de les tartes que venen congelades, i semblava comprada... un èxit total. Ale, a seguir fent feina. Una abraçada

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Marga, per fi he obert l'ordinador.
    Petons.

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!