dimarts, 19 de maig del 2009

FAVES A LA CATALANA



Amb la primera collita de l'any de faves vaig demanar-li a la meva mare que m'envies la seva recepta de favetes a la catalana per poder explicar-la a tothom, des d'aqui li donc les gràcies carinyosament i a veure si les proveu. Penseu que fem tot el procés, des de collir-les, pelar-les, cuinar-les i menjar-les!!! Bon profit!


INGREDIENTS:

800 gr. de favetes Petites (poden ser congelades)
1 tomàquet
1 ceba mitjana
2 alls
1 branca petita de menta fresca
1 tireta de cansalada viada
1 tros de bull negre (pot ser un tros de cuixot)
1 got petit de vi blanc
½ got d’aigua
Oli, sal


ELABORACIÓ:

Amb l’olla a pressió posar una mica d’oli i afegir la cansalada tallada a daus, sofregir bé i afegir els alls, la ceba picada ben petita, i el tomàquet ratllat o, si es del teu gust, sencer.
Afegir les faves i anar sacsejant per unificar tots els sabors.
Rectificar de sal i afegir la branca de menta fresca
Afegir sencer el tros de bull o cuixot, l’aigua i el vi i remoure-ho tot una mica fins que quedi ben barrejat.
Tancar l’olla a pressió i uns deu minuts. (en funció de la mida de les faves).



Suggeriment de presentació:
Posar les favetes en una plata i tallar el tros de bull o cuixot en trossos petits a gust de cada un.

2 comentaris:

  1. M'encanten les faves!! I les estic veient per tans blogs i jo aquí sense poder-ne tastar. :(
    I tal com les has fet, delicioses!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Hola!!: que no hi ha faves per Irvine?
    Jo ja espero a demà per tornar a pelar i fer faves a la catalana.( ja que els dissabtes tinc una mica més de temps)
    Molts petons.

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!