Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimecres, 12 de maig del 2010
BUNYOLS A L'ANXOVA
Aprofitant els dies de vacances de Setmana Santa vàrem anar de viatge per França i de tornada vam parar a Colliure i vam aprofitar per comprar anxoves (no són com les de L'Escala, però no estan malament) Arrel d'això vaig pensar que fer a part de posar-les a les amanides, fer pa amb tomàquet i anxoves... i vaig fer aquests bunyols que van ser un èxit.
Ingredients
330 g de farina
1/2 sobre de llevat Royal
130 g de mantega
1/2 got d'aigua tèbia
3 ous
10-12 filets d'anxova
Per fer aquests bunyols he de barrejar la farina amb el llevat, la mantega a trossets i els rovells d'ou després anem afegint a poc a poc l'aigua fins aconseguir una massa homogènia. Una vegada tot ben barrejat afegirem les anxoves tallades a trossets petits i les dues clares muntades a punt de neu. Vigileu que les anxoves no tinguin espines.
Escalfeu oli en una paella i aneu tirant culleradetes de pasta i deixeu-les fregir fins que estiguin ben rossos.
Deixar escórrer l'oli a sobre d'un paper de cuina.
Finalment empolsimar amb julivert fresc.
Es poden servir calents o freds.
Espero que us agradin!!!
Sílvia, aquests bunyols els hauré de provar! No n'he menjat mai d'anxova!! :)
ResponEliminaPetons!
Amb aquestes quantitats queden molt suaus, si vols més gust a anxova afgeix més filets.
ResponEliminaPetons
Apalí, quina bona pensada, quina idea més bona per l'aperitiu d'avui diumenge! Com sempre les receptes del teu bloc són genials. Petons.
ResponEliminaBon dia Sílvia,
ResponEliminaQuina super recepta, són bonissims,
una cosa els filets d'anxova són saladets ja imagino? tipus els del meu poble de l'Escala? GRÀCIES.
Hola Raquel: són filets d'anxova amb oli, ben escorreguts.
ResponEliminaJa em diràs com han anat!!!