Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
divendres, 18 de juny del 2010
ENSAÏMADA MENORQUINA
I continuo amb el monogràfic de receptes de Sant Joan.
Ingredients:
80 g de patata bullida
3 ous
40 g de seu
40 g de mantega cuita (és una mantega que fan a Ciutadella les pageses)
180 g de sucre
50 g de llevat
500 g de farina de força
La vaig fer amb la Thermomix doncs sempre m'havien explicat que era pesada de fer, ja que ha de tovar molt, l'has de pastar, estirar formar.... Bé que era complicada. Però amb la màquina va ser molt fàcil i els resultats van ser molt bons.
Primer de tot es fa una massa mare que aquí li diuen "fer un llevat" amb el llevat, una cullerada d'aigua, un ou, una mica de sucre, una mica de farina dels ingredients reservats. Això es deixa tovar uns 10-15 minuts.
La patata es xafa i es barreja amb una mica de sucre i es reserva.
En el got de la Thermomix es posa la farina, els ous, la patata, el seu, la mantega cuita i el sucre i a sobra la massa mare i es programa 15 segons a vel. 6 i després 3 minuts a vel. espiga.
Hem de tapar el got amb un drap i esperar que tovi fins el gotet. Una vegada ha pujat baixem la massa amb l'espàtula i posem 1 minut a vel. espiga.
En el marbre posem una mica de seu i posem la massa a sobre per estirar-la fent un rectangle per després poder fer un cuc i formar l'ensaïmada.
Amb els dits untats de mantega cuita marcarem bé la forma d'ensaïmada.
Ara s'ha de deixar tovar entre 3-5 hores perquè creixi bé i la courem al forn a 150º uns 40 minuts.
Una vegada freda s'empolsima amb sucre llustre.
És un esforç però queda boníssima!!!
Preciosa!!!!
ResponEliminajo vaig fer-la amb la recepta de Mallorca. Em vaig quedar bocabadada, no m'imaginava que m'arrivés a quedar tan maca!
Petonets
No m'he atrevit mai amb l'ensaïmada... realment és molt complicada de fer! Però a tu t'ha quedat molt bé, m'apunto la recepta amb la patata ;)
ResponEliminaI no hi poses cabell d'àngel?
T'ha sortit perfecta!
ResponEliminaNosaltres feiem (ara no trobem manteca) l'altre recepta, sense patata....com les enyorem!
M'emporto una de les teves...
Una abraçada,
no sabia que l'ensaïmada portés patata bullida.
ResponEliminaDéu ser ben bona amb un cafetó.
pt!
No saps les ganes que tenim de fer ensaïmades, les trobem sublims i delicioses. La teva ha quedat francament bonica!
ResponEliminaQuina ensaimada més preciosa! Acabo de descobrir el teu blog, segueixo mirant...
ResponEliminaHola a totes-tots: no se que passa però el missatges no queden gravats.
ResponEliminaAquí a Menorca no porten cabell d'àngel i es mengen amb xocolata desfeta. Jo les començo a fer abans d'anar a fer feina a les 7 les formo a les 15h i les coc a les 19-20h. La feina és d'estar pendent de si puja o no. Tot és qüestió de temps.