Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dissabte, 21 d’agost del 2010
GALETES DE PATATA I FORMATGE
Fa uns dies vem fer una bereneta (berenar) a casa d'uns amics i tothom havia de portar alguna cosa de menjar. Va haver de tot, cus-cus fred i calent, pizzes, coques de pebrots... bé una mica de tot i jo vaig contribuir amb aquestes galetes.
Com era de suposar els meus amics van treure el seu enginy i van començar demanant que portava i llavors van començar les conyes,que si menjar de cavall (per la civada), que si croquetes xafades,que quins invents ens portes avui, que sempre fem de conillets d'india, però bé tot dit amb bona fe i la veritat van desaperèixer en un tres i no res.
Ingredients:
60g de mantega
120 g de flocs de civada (copos de avena)
3 ous
100 g de pernil salat
250 g de patates cuites amb pell
sal i pebre
100 g de formatge ratllat
Amb aquestes mides surten unes 18-20 galetes.
Coure les patates amb pell fins que estiguin cuites. Reservar.
Escalfar una olla amb 200 ml d'aigua i la mantega. Afegir els ous i els flocs de civada i no parar de remenar fins que la pasta es separi de les parets de l'olla.Deixar refredar.
Pelar les patates i amb una forquilla aixafar fins que quedin puré.
Tallar el pernil salat a trossets i afegir a les patates.
Afegir aquesta barreja a l'anterior i posar sal i pebre.
Deixar reposar a la nevera uns 30 minuts.
Escalfar el forn a 200º. Preparar una safata de forn amb paper de forn.
Formar les boles de pasta i aplanar-les com si féssim galetes, escampar el formatge ratllat per sobre i coure-les al forn una 10-15 minuts.
Deixar refredar abans de treure-les de la safata.
Queden molt bones tant com per un aperitiu, com un segon plat, com per un berenar informal.
Espero que us agradin!!!
Hola Silvia quina receta mès original,tenc que probarla,te una pinta de allò mès bò.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Petonets.
Aquestes galetones tenen un aspecte impressionant, a casa ens agradaran...molt!
ResponEliminaproveu-les que jo les vaig trobar de vici!!!
ResponEliminaPetons i bones festes!