dimarts, 26 de juliol del 2011

PASTÍS DE LLIMONA


Aquí a Ciutadella amb el grup d’amics tenim un costum que segur que ja no canviarem mai i es que quan ens trobem per fer un cafè moltes de vegades enganxem amb un dinar i fins i tot hem sabut continuar amb un sopar i acabar passejant de ben entrada la nit per Ciutadella per acabar un dia ben rodó. Aquí no fa falta trucar per quedar dia i hora sinó que tot ho fem com diuen aquí “hora per hora”.
Això és el que va passar fa uns dies, i just ens varem separar per anar cadascú a casa seva a buscar alguna cosa per compartir em vaig posar a fer aquest pastís de llimona que de ben segur tindria una bona acollida.
Els ingredients , tots els tenia a casa, ja que vaig anar al llimoner a agafar les llimones i al galliner a pels ous i dit i fet el pastís va quedar llest!

PASTÍS DE LLIMONA
Ingredients:

1 base de pasta brisa
Crema de llimona:
4 rovells d’ou
200 ml d’aigua
50 g de Maizena
130 g de sucre
100 g de suc de llimona
40g de mantega
Cobertura:
4 clares d’ou
50 g de sucre
Unes gotes de suc de llimona
Un pessic de sal
Sucre llustre

Amb la base de pasta brisa cobriu un motlle de 24 cm i coeu-la al forn 180º uns 15-20 minuts. Deixeu-la refredar.
Per fer la crema amb la Thermomix,es posa la papallona i es posen tots els ingredients dins el got, es barreja 10 segons a velocitat 3 ½ i després 8 minuts a 90º i velocitat 2. Una vegada ha passat aquest temps es programa 2 minuts més sense temperatura.
Quan acaba el temps es posa a sobra de la pasta brisa, escampant-la bé.
Després es cobreix amb el merengue fet de la següent manera: es posa la papallona a la Thermomix i s’aboquen les clares, les gotes de suc de llimons i la sal i es programa 6 minuts a 37º i velocitat 3 ½, una vegada ha passat el temps es torna a posar a la mateixa velocitat i es va tirant el sucre a poc a poc.
Es cobreix el pastís i s’empolsima amb sucre llustre per finalment gratinar-lo.


Espero que us agradi!

Aquesta recepta està treta del llibre bàsic de la Thermomix.

11 comentaris:

  1. M'encanta Ciutadella! Fa un munt d'estius que hi estiuegem. Menorca és un paradís a part del reste de la Terra... Aquest any, però, no podrem venir i ho trobaré moooooolta a faltar!

    Aquest pastís de llimona, per ser improvisat, segur que va ser un èxit!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  2. LLàstima que no vingueu per aquí, algun dia ens haurem de trobar tots els blocaires que passeu per aquí a l'estiu!
    Petons, Sílvia!

    ResponElimina
  3. Sílvia, jo no en tinc cap dubte que vas triomfar amb aquest pastís de llimona improvisat! Amb les llimones de casa i els ous també, segur que era deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Hola!
    A casa també tenim un llimoner al pati i comença a estar força carregadet, m'agradaria provar la recepte però... el que no tenim és una "Termomix", tens la recepte per cuinar-ho de manera "tradicional" ;-)

    Salutacions!

    ResponElimina
  5. m'encanta la nova decoració que vesteixen els teus plats!!!! ehi, puc assegurar que el pastís a part d'estar fet "hora per hora" o en un "no m'ho pens", estava deliciós!! Quin luxe poder ser els teus conillets d'indies. Gràcies Sílvia

    ResponElimina
  6. es que la tecnologia me desborda!!! tenc un turriburri de comptes que no sé on me trob, ehi que soc jo,,, la plaga!!!

    ResponElimina
  7. Silvia, menys mal que no hi era programattttttt!!!!!, te una pinteta boníssima.
    Muxutxo bat

    ResponElimina
  8. Silvia que buena pinta tiene!!!

    Me apunto la receta, ya te diré.

    ResponElimina
  9. Gràcies a tots:
    La Taula d'en Bernat: passat quan vulguis!
    Mercè: s'han d'aprofitar el que ens dona el camp!
    Jesus: ja en parlarem!
    Biel: sort que quedes bé!
    Rosa: aquí coses programades ben poques!
    Trini: pruebala el gusto ácido del limón con el merengue dulce está buenísimo!

    ResponElimina
  10. Què podries posar la recepta pels que no tenim thermomix?, se'l veu boníssssim.

    Pilar

    ResponElimina
  11. Hola Pilar, em sap greu haver estat tant desconnectada. Jo el faria com un lemon curd posant la crema al bany maria i anar remenant fins que cuallés.
    Espero haver-ta ajudat!
    Silvia

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!