divendres, 15 d’abril del 2016

PASTÍS DE PASTANAGA

Aquesta recepta em va sorprendre quan la vaig veure xafardejant tots els canals que tenen contractats els meus pares a Barcelona i, esclar, vaig trobar Canal cocina! Bufff si tingués aquest canal a casa no se si feria res més que mirar la televisió!!! Quan vaig tornar a Menorca, via internet el vaig buscar i el primer dia que vaig tenir ocasió de portar unes postres a casa uns amics el vaig fer.
Em va agradar la senzillesa dels ingredients i la facilitat per fer el pastís! a més a més queda molt vistós!
Té una textura humida molt agradable al paladar i a tothom li agrada encara que primer pensin.... ummm de pastanaga???
Proveu-lo!







Ingredients:

 210 g de farina tamisada
 3 ous
 2 culleradetes de llevat
180 ml d'oli suau
2 culleradetes de canyella
225 g de pastanaga ratllada
210 g de poma ratllada
180 g de sucre
un grapat de nous

Crema de formatge:
125 g de mantega a temperatura ambient
300 g de sucre en pols
125 g de formatge tipus Philadelphia


Encenem al forn a 180ºC.
En un bol batem els ous amb el sucre i l'oli suau, després poc a poc anem afegint la farina, que haurem passat pel sedàs juntament amb la canyella i el llevat. Una vegada ben barrejat afegirem la poma ratllada i la pastanaga ratllada.
Finalment afegim les nous ( a la recpeta original també posaven panses però jo l'havia de portar a una casa on l'amfitrió no li agraden gaire els fruits secs i només vaig posar uns quants nous).
Repartim la massa entre els tres moltllos preparats i ho coem al forn aproximadament uns 25-30 minuts.
Deixem que es refredin una mica i els  desemmotllem i els posem a sobre la reixeta.
Mentre preparem la crema, batent a màquina el sucre i la mantega. Una vegada ben emolsionat afegirem el formatge i continuarem batent fins que estigui ben integrat.
Posarem aquesta crema en una màniga pastissera i procedirem a muntar el pastís.
Posem una base del pastís després posem una bona capa de crema amb la màniga pastissera amb punta d'estel, posem un altre base de pastís i repetim la crema, acabem amb l'altre base de pastís i adornem amb la resta de la crema.
Podem afegir uns reganyols de pastanaga per donar color!
Espero que us agradi!



P.D.: us puc dir que el meu amic, el que no li agraden els fruits secs va repetir i fins hi tot es va guardar un tros per l'endemà!!!

5 comentaris:


  1. Silvia; La pastanaga, sembla "la ventafocs" de la cuina, doncs no saps mai on col.locar-ho... ara bé, amb aquest pastís, la pastanaga es converteix amb la reina de la festa, sens cap dubte¡¡
    Jo en sóc un aficionat molt convencut dels pastisos de pastanaga.
    Salutacions Silvia¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Silvia te ha quedado muy bonito, qué sabor más bueno tiene ese bizcocho y el relleno me encanta...bsts y feliz finde <3

    ResponElimina
  3. Quina delícia!!! A casa ens encanten aquest tipus de pastissos, el provaré!

    ResponElimina
  4. bjkgjkdfbgihppbvba xzbnvuiadfñjk k fbkavgqa ;:cvnjio hrfhxdfgfdjkc

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!