Avui és santa Laura, i com a la meva família en tenim unes quantes, els hi vull dedicar aquesta recepta tan fàcil de fer i que agrada tant a petits i grans!
És una massa de cervesa que tant es pot fer servir per a una coca gran, per fer crestes o empanadilles o fer coquetes individuals.
També pot servir d'aperitiu, com entrant, com a sopar informal, per berenar els més menuts (i no tan menuts...).
Bé ja us he donat prou idees!!!
Felicitats a totes les Laures!!!!!
Ingredients:
Massa:
130 ml de cervesa
150 ml d'oli
400-420 g de farina
5 g de sal
Verdures:
1 pot de tomàquet triturat
1 llauna de tonyina
1 ceba
1/2 carbassó
formatge roquefort
herbes provençals
mel
Primer de tot fem la massa barrejant la cervesa i l'oli, després anem afegint la farina i finalment afegim la sal.
Pastem fins a tenir tota la massa lligada i deixem que reposi 1 hora.
Mentre la massa reposa anem preparant les verdures.
En una paella ofeguem la mitja ceba talladeta ben petita, quan estigui ben transparent afegim el tomàquet triturat i les herbes provençals i deixem que redueixi tot. Reservem.
Per una altra banda tallem la resta de ceba ben petita, el mig carbassó ben petit i reservem.
Dividim la massa en dues parts i l'estirem amb el corró fins que quedi fineta.
Amb un talla pastes anem fent els cercles i els posem a la safata de forn folrada amb paper de forn.
A sobre de cada coqueta posem una cullerada de tomàquet i ceba i un pessic de tonyina. En un altre només posem tomàquet i ceba i a les altres posem un pessic de ceba, carbassó i formatge roquefort.
Les enfornem en el forn calent a 180º durant uns 15 minuts.
Tot just tretes del forn i posem un regalim de mel.
Deixem que refredin una mica i a menjar!!!!
Espero que us agradin!
mmm...Quina bona pinta!! Sort que en dues setmanes podré provar-les!!!
ResponEliminaPetons
Hola filla, intento donar-te la meva opinio encara que es difícil per a mi com tu ja saps per poder escriure. però faig uun esforç.
ResponEliminaPERONS