Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dijous, 16 de juliol del 2009
COCA DE TOMAQUETS
Aquesta és una de les coques típiques de Ciutadella que es fan molt per anar a fer la “bereneta” a la vora del mar amb els amics.
El mateix dia vaig fer unes quantes així és que de mica en mica les aniré explicant totes.
COCA DE TOMÀQUETS
Ingredients :
350 grs de farina
100 grs de llet
100 grs d’oli d’oliva
1 ou
25 grs de llevat
6 tomàquets vermells
1 pebrot verd
2 alls
Sal, sucre i oli
Aquesta coca la faig amb la thermomix per fer la masa més ràpid.
Posar la llet, l’oli, l’ou i una mica de sucre 2 minuts a 37º i vel. 2.
Afegir una mica de sal, el llevat i la farina i programar 15 segons a vel. 6 i 30 segons a vel. espiga.
Una vegada feta posar-la a la safata ben estirada i deixar pujar.
Mentres tallar els tomàquets d’un cm. de gruixa posar sal i sucre a cada tros.
Tallar el pebrot verd ben petit així con els alls.
Quan la coca ha pujat repartir els tomàquets posar el pebrot verd i l’all a sobre i enfornar 30 minuts a 170º.
Una vegada fora del forn posar un raig d’oli a sobre de cada tomàquet.
Per menjar-la es trenca una mica de pasta i es suca al tomàquet,
Espero que us agradi!!!
Estan buenisimas!!!! Y te solucionan la merienda y la cena...ç
ResponEliminaBeos
M'encanten aquestes coques salades, per mi són millors que les pizzes. Ideals per a un aperitiu o un àpat informal o per sopar davant la peli del divendres a la nit. Boníssima!
ResponEliminaSílvia, gràcies per la recepta perquè no la coneixia! I les receptes tradicionals m'encanten! I aquesta salada per picar... deliciosa! :)
ResponEliminaPetons!
Hola a totes: ara mateix us penjaré dues receptes més de coques salades que són boníssimes.
ResponEliminaPetons i gràcies per escriurem.