Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimarts, 21 de juliol del 2009
COCA TAPADA DE VERDURES
Aquesta coca la vaig començar a fer amb pasta brisa comprada (que a vegades no hi ha temps de tot), però poc a poc he provat diferents pastes i al final m’he decidit per la pasta d’empanada del llibre de la thermomix.
Ingredients:
Pasta:
50 grs d’aigua
50 grs d’oli
50 grs de vi blanc
30 grs de llevat de forner
Una mica de sucre
1 ou
50 grs de mantequilla o seu
Una mica de sal
450 grs de farina
Farcit:
Bledes o espinacs
Tomàquets
1 all
1 ceba
Tonyina
1 ou dur
Sal
Jo la faig amb la thermomix per la rapidesa que això comporta.
Posar els líquids en el got i programar 1 minut a 37º vel. 1. Afegir el llevat i el sucre i programar 3 segons a vel. 4.
Afegir la resta d’ingredients de la pasta i barrejar 15 segons a vel. 6 i després 2 minuts a vel. espiga.
Després es divideix en dues parts, una s’estira a la placa de forn i l’altra és per tapar.
Pel farcit:
Tallar les verdures ben petites i estofar-les al foc a poc a poc, primer la ceba i l’all, després els tomàquets i finalment les bledes o espinacs. Afegir sal.
Deixar refredar i afegir la tonyina i l’ou dur ratllat o talladet petit.
Omplir la coca i tapar-la amb la masa restant tancant-la bé.
Enfornar 30 minuts a 200º.
Queda cruixent i bona.
Es pot menjar calenteta i freda.
Espero que us agradi!!!
Buenisimas las dos cocas...
ResponEliminaBssss
gracias!!!
ResponEliminagracias!!!
ResponEliminaSílvia, tan aquesta coca tapada com la de sofregit, són ideals per prendre en un sopar a la fresca! :)
ResponEliminaQue bones!!
Petons!
Que exquisitez! felicitaciones! Salutti! Ale
ResponElimina