Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dijous, 13 d’agost del 2009
PASTIS-MOUSSE DELLIMONA
Avui us presento un pastís d’aquells que sempre cauen bé i agraden a tothom.
Damunt una base de galetes una mousse de llimona i recoberta de gelatina.
Va quedar molt bo i va desaparèixer en un moment!!!
Ingredients
1 paquet de galetes
60 grs de mantega fosa
Una mica de llet
5 llimones
500 ml de nata per muntar
100 grs de sucre
5 fulls de gelatina
Cobertura
2 fulls de gelatina
Aigua
2 gotes de colorant groc
Fer la base de galetes triturant les galetes, afegint la mantega fosa i una mica de llet fins que quedi una massa ferma i homogènia.
L’estirem en un motlle de 24-26 cm desenmotllable.
Per fer la mousse, primer hidratarem les fulles de gelatina amb aigua freda.
Amb les llimones fem un suc de llimona i l’escalfem una mica juntament amb el sucre. Una vegada calent afegim els fulls de gelatina ben escorreguts i deixem refredar.
Muntar la nata amb la batedora elèctrica una mica, ho just perquè tingui una mica de consistència.
Després barregem la nata amb el suc de llimona a poc a poc (que estigui fred)
Una vegada barrejat omplim el motlle i el posem a la nevera perquè qualli.
Per fer la cobertura hidratem dos fulls de gelatina, desprès escalfem una mica d’aigua i fora del foc afegim els fulls i dues gotes de colorant groc, deixem que es refredi una mica i ho posem per sobre el pastís. Deixem a la nevera un mínim de dues hores.
Adornem el pastis al nostre gust i bon profit!!!.
Per desenmotllar-lo el millor és passar un ganivet fi a tot el voltant, obrir el motlle i servir.
Espero que us agradi!!!
Felicitats per aquest senyor pastis!! :) Es veritat, els de llimona solen agradar a tothom, i a mes, es fan menys pesats a l'estomac. Ideal per aquesta epoca! :)
ResponEliminaPetons!