Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimarts, 15 de desembre del 2009
FLAM AL CAVA
Us presento una recepta ben bona per les festes que s'apropen. És un flam que quede molt fi i suau i que després d'un bon dinar sempre queda aquell racó per omplir amb un postre senzill i bo.
Ingredients
1 botella de cava semi sec
8 ous
6 cullerades de sucre
6 cullerades de mel
4 cullerades d’aigua
Una branqueta de canyella
150 grs de sucre i suc de mitja llimona
En un bol posar el cava, la mel i la canyella deixant-ho bullir 5 minuts perquè s’evapori l’alcohol.
Treure la canyella i deixar refredar.
Batre els ous amb l’aigua i les 6 cullerades de sucre i s’afegeix al cava fred.
Fer el caramel amb els 150 g de sucre i el suc de la llimona.
Posar el caramel en un motlle de flam i abocar la barreja anterior.
Coure al forn ja calent a 180º al bany maria uns 40-45 minuts.
Vigileu que l’aigua no bulli ni que s’evapori tota.
Deixar refredar i posar a la nevera perquè s’ha de servir molt fred.
Espero que us agradi!
Ha de ser boníssim! Si no en mengen els nens, segurament et deus poder estalviar la primera part de bullir-lo, oi?
ResponEliminaEs nota el gust de cava en el flam? Ha de ser molt fi, m'apunto la recepta ;)
Queda molt fi, jo crec que la reducció a part de ser per l'alcohol també pot ser per minvar una mica la cantitat de líquid.
ResponEliminaA mi que no m'agrada l'alcohol no vaig notar gaire gust.
El vaig trobar molt bo i fresc.
Benvinguda a Planeta de Cuines Sílvia... aquí acavo de veure aquesta recepta-i de descobrir el teu bloc-...la trobo molt ocurrent i segur que deliciosa ... i jo que sóc de terra de castellls i cava, estic convençut que aviat trobarà un lloc en la nostra taula
ResponEliminaGràcies StHilari poc a poc ens anirem coneixent.
ResponEliminaProva-la que de ben segur t'agradarà!.
Ostres, que original, em sembla una idea estupenda!! molts petons.
ResponEliminaMmm... quin ús més original del cava... Perfecte per a les festes!
ResponElimina