Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dilluns, 14 de desembre del 2009
NIUS DE PATATA AMB BRANDADA DE BACALLÀ I SALSA DE PEBROTS DEL PIQUILLO
Avui és un plat d’aprofitament, ahir vespre vem fer un sopar d’estar per casa per veure les fotos del viatge d’un amic a Cabo Verde i per no seure a taula i després del postre començar a veure fotos, vem pensar en fer uns aperitius que ens permetessin anar veient les fotos, comentar-les i a la vegada menjar, asseguts en el sofà i fent servir la tele com una pantalla de cinema.
Vem fer uns pebrots del piquillo amb brandada de bacallà, unes patates amb pell i salsa roquefort, una truita de patates, unes mandonguilles, pa amb pernil salat, unes anxoves…i amb el que amb va sobrar de patates, i de brandada he fet aquest acompanyament o primer plat per avui.
Ingredients
6 patates mitjanes
Brandada de bacallà
Formatge per gratinar
All i julivert
3 pebrots del piquillo i 50 ml d’oli
Coure les patates amb pell punxades i esquitxades d’aigua al microones uns 15 minuts a potencia 900 (jo ja les tenia cuites), fer la brandada de bacallà amb 200 ml d’oli, 3 alls, 500 g de bacallà dessalat i sense pells ni espines, pebre blanc.
Jo el vaig fer amb la thermomix doncs crec que queda prou bo.
En el got de la thermomix posar l’oli i els alls i programar 6 minuts a temperatura Varoma i velocitat 3 ½.
Baixar tot el que hagi a les parets i posar el bacallà sec un minut, temperatura Varoma i vel. 4.
Després triturar tot a velocitat 6 fins que quedi una barreja homogènia. (Com he dit jo ja el tenia fet)
Les patates les he triturat amb la thermomix afegint una mica d’oli, he afegit julivert i dues cullerades grosses de brandada.
He omplert els motlles de magdalenes i he ratllat una mica de formatge manxego per damunt. He escalfat el forn amb el grill i baix a 250º i les he gratinat fins que estava dorat. Quan estan una mica tebis són més fàcils de desemmotllar.
La salsa de pebrots està feta triturant els pebrots amb l’oli.
Espero que us agradi!
Quina combinació més suculenta!!!És una aperitiu ben bo per Nadal!!Gràcies nena!
ResponEliminaPetonets maca,
Vanesuky.
Quina bona idea, ja us ho imagino: veient les fotos i anar picant aquesta meravella!! petons.
ResponEliminaLa veritat es que va ser un encert seure davant la tele i fer un pica-pica.Rot va quedar molt bo.
ResponEliminaPetons.