Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimecres, 16 de juny del 2010
CONFITS DE SANT JOAN
Seguint amb les receptes de Sant Joan us deixo una altra que espero que també us agradi molt.
S'han de fer uns 10-15 dies abans del dia que els necessitem.
CONFITS DE SANT JOAN
Ingredients
400 g de sucre llustre
1 clara d'ou (30 g)
4 gotes d'essència d'anís
colorants alimentaris
Batre la clara d'ou una mica i barrejar-la amb el sucre i les gotes d'essència.
Dividir la pasta en tants colors com vulguem fer.
Agafar 1/4 de pasta i posar 2-3 gotes de colorant vermell per fer els de color rosa i tornar a barrejar bé.
Fer un cuc (com de pastelina) i tallar al biaix els confits.
S'han d'anar posant en safates perquè s'assequin a l'aire fins els dies de les festes.
Hem d'anar fent tota la pasta de la mateixa manera canviant el colorant.
També es pot canviar l'essència fent de llimona més colorant groc pels grocs, de menta més colorant verd pels verds, de rosa més colorant vermell pels roses i d'anís més colorant blau pels blaus.
Espero que us agradin!
Amb la Thermomix es posa el sucre, més la clara d'ou, més l'essència i el colorant i es posa 10 segons a vel. 6.
Mirar que quedi tot ben barrejat.
Si es fa el sucre llustre amb la Thermomix vigilar que estigui fred el got i el sucre perquè sinó al posar la clara queda líquid.
Tampoc els coneixía!!! què bons duen ser!!!
ResponEliminaPetonets
No els havia vist mai!
ResponEliminaUna abraçada,
No coneixia aquests confits de Sant Joan! són una xulada! Si es rebossa una ametlla seraien els confits típics, no? t'ha quedat d'exposició!!! una abraçada
ResponEliminaNo els havia vist mai, però tenen pinta de ser una llepolia ben bona!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola: és sucre pur però millor aixó que tots els conservants i colorants que porten els industrials!
ResponElimina