dimecres, 25 d’agost del 2010

PANETS AMB POOLISH DE IOGURT


Feia molt de temps que tenia ganes de fer uns panets amb poolish i aquests dies he tingut l’ocasió.
Van quedar molt bons i molt fàcils de fer.
I que més satisfacció que els meus fills me'ls demanin de dos en dos i que encara no els han acabat i ja pensen en menjar-n'en més?????


Ingredients:

Poolish de iogurt
100 g de farina de força
100 g de iogurt natural
5 g de llevat
60 ml d'aigua

Massa

500 g de farina
10 g de sal
225 ml d'aigua
5 g de llevat
200 g poolish de iogurt

Per fer el poolish barregem l'aigua amb el llevat, després afegim el iogurt i finalment la farina, remenant tot fins que no quedin grumolls.
Es deixa reposar 3 hores a temperatura ambient a fins l'endemà a la nevera.

Per fer la massa barregem la farina ,la sal,l'aigua i el poolish i comencem a amassar, en els últims minuts afegim el llevat esmicolat.
Deixem reposar la massa uns 15 minuts tapada amb un drap.

Una vegada ha passat el temps fem boletes d'uns 30-40 g, les tapen amb el drap i deixem fermentar uns 90 minuts més.

Escalfem el forn a 250 º amb un bol amb aigua a dins per generar vapor.

Una vegada han pujat i estan per anar al forn fem un tall amb les estisores i els polvoritzem amb aigua.
Es couen durant 12 minuts.


Espero que us agradin!

La recepta és del llibre PAN del X. Barriga.

3 comentaris:

  1. tenen molt bona pinta no me estraña que els teus fills els vulgun de dos amb dos

    ResponElimina
  2. Hola Silvia,
    jo els vaig fer i son bonissims,aquets tenen una pinta de olè,jejejej¡¡¡
    Besitos.

    ResponElimina
  3. Oh, quins panets més guapos, te'ls copio ara mateix!

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!