Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimecres, 25 d’agost del 2010
PANETS AMB POOLISH DE IOGURT
Feia molt de temps que tenia ganes de fer uns panets amb poolish i aquests dies he tingut l’ocasió.
Van quedar molt bons i molt fàcils de fer.
I que més satisfacció que els meus fills me'ls demanin de dos en dos i que encara no els han acabat i ja pensen en menjar-n'en més?????
Ingredients:
Poolish de iogurt
100 g de farina de força
100 g de iogurt natural
5 g de llevat
60 ml d'aigua
Massa
500 g de farina
10 g de sal
225 ml d'aigua
5 g de llevat
200 g poolish de iogurt
Per fer el poolish barregem l'aigua amb el llevat, després afegim el iogurt i finalment la farina, remenant tot fins que no quedin grumolls.
Es deixa reposar 3 hores a temperatura ambient a fins l'endemà a la nevera.
Per fer la massa barregem la farina ,la sal,l'aigua i el poolish i comencem a amassar, en els últims minuts afegim el llevat esmicolat.
Deixem reposar la massa uns 15 minuts tapada amb un drap.
Una vegada ha passat el temps fem boletes d'uns 30-40 g, les tapen amb el drap i deixem fermentar uns 90 minuts més.
Escalfem el forn a 250 º amb un bol amb aigua a dins per generar vapor.
Una vegada han pujat i estan per anar al forn fem un tall amb les estisores i els polvoritzem amb aigua.
Es couen durant 12 minuts.
Espero que us agradin!
La recepta és del llibre PAN del X. Barriga.
tenen molt bona pinta no me estraña que els teus fills els vulgun de dos amb dos
ResponEliminaHola Silvia,
ResponEliminajo els vaig fer i son bonissims,aquets tenen una pinta de olè,jejejej¡¡¡
Besitos.
Oh, quins panets més guapos, te'ls copio ara mateix!
ResponElimina