Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
divendres, 27 d’agost del 2010
XAPATES D'OLIVES I NOUS
I avui una altra recepta de pa que vaig fer per un dinar amb les amigues i els fills.
És un pa molt aromàtic que no li fa falta posar res dins per assaborir-lo.
Evidentment si posem un bon tros de formatge vell, llavors ja és......
Ingredients
500 g de farina
8 g de sal
300 ml d'aigua
7 g de llevat
75 g d'olives negres
75 g d'olives verdes
25 g nous
herbes aromàtiques i oli
Per preparar el condiment tallarem les olives a trossets i les nous partits en 4 atroços, ho barregem i reservem a la nevera 2 hores.
A la recepta original també afegia beicon fregit però jo no li vaig posar.
Amb l'amassadora fem la massa barrejant la farina,la sal i el llevat i afegint l'aigua a poc a poc fins que l'absorbeixi tota. Jo la vaig deixar amassant uns 7 minuts fins que tot va quedar homogeni. Després afegim les olives i els nous i tornem a amassar fins que estigui tot ben barrejat.
Arribat aquest punt deixem reposar en un bol a la nevera fins l'endemà.
El dia següent, estirem la massa a sobre el marbre amb una mica d'oli i la deixen reposant 30 minuts perquè perdi la fredor de la nevera.
Tallar les porcions de massa de la mida que més ens agradi i deixar fermentar uns altres 45 minuts a la safata del forn on haurem posat paper de forn.
Escalfarem el forn a 250º amb un bol amb aigua per generar vapor.
Es cou el pa a 220º uns 12 minuts ruixant les parets amb aigua per fer més vapor.
Una vegada es refredi el pa es pot pintar amb les herbes aromàtiques barrejades amb oli.
Espero que us agradin!!!
La recepta original és del llibre PAN del X. Barriga
Això és fer salivar a la gent... amb aquestes fotos d'aquest pa tant bo...A mi m'agrada el BON pa, i aquestes xapates amb les olives i les nous deuen estar bones només amb un bon oli!.A reveure!
ResponEliminaSilvia,unes delicioses barretes,tenen molt bona pinta,les pos a la llista de pendents,
ResponEliminam'encanta aquet llibre,jo en tenc unes quantes fetes d'ell.
Petonets i bon cap de setmana.
Que maques que t'han quedat, apuntades!
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMolt bona recepta i un pa mes que bo.
ResponEliminaEl llibre tindré que comprarlo.
quina bona pinta aquest pa.
ResponEliminaamb les olives i les herbes aromàtiques ha de tenir un gust molt bo!
m'uneixo als teus seguidors :)
bon inici de setmana
en els restaurants que t'ofereixen una selecció de diferents tipus de pa, aquests són sempre la meva primera elecció.... t'han quedat fantàstics
ResponEliminaEl pa de xapata és dels meus preferits i enriquit amb les olives i les nous encara ha de ser més bo. T'han quedat sensacionals!
ResponEliminaQuina meravella de xapates!! sempre dic el mateix però no ho faig mai, m'hauré de llençar a fer pa, però la veritat és que em fa una mica de respecte!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Sílvia, t'han quedat molt bons aquests pans. Si no t'importa, t'agafo un. Jejeje.
ResponEliminaPetons
Feu-los queden bonissims!!
ResponEliminaQ pan tan rico!!!! Me lo copio!!!
ResponEliminaYa tienes una nueva seguidora desde Zaragoza!!
Besicos!
http://anicaensucocina.blogspot.com/