divendres, 27 d’agost del 2010

XAPATES D'OLIVES I NOUS


I avui una altra recepta de pa que vaig fer per un dinar amb les amigues i els fills.
És un pa molt aromàtic que no li fa falta posar res dins per assaborir-lo.
Evidentment si posem un bon tros de formatge vell, llavors ja és......


Ingredients
500 g de farina
8 g de sal
300 ml d'aigua
7 g de llevat
75 g d'olives negres
75 g d'olives verdes
25 g nous
herbes aromàtiques i oli

Per preparar el condiment tallarem les olives a trossets i les nous partits en 4 atroços, ho barregem i reservem a la nevera 2 hores.
A la recepta original també afegia beicon fregit però jo no li vaig posar.
Amb l'amassadora fem la massa barrejant la farina,la sal i el llevat i afegint l'aigua a poc a poc fins que l'absorbeixi tota. Jo la vaig deixar amassant uns 7 minuts fins que tot va quedar homogeni. Després afegim les olives i els nous i tornem a amassar fins que estigui tot ben barrejat.
Arribat aquest punt deixem reposar en un bol a la nevera fins l'endemà.
El dia següent, estirem la massa a sobre el marbre amb una mica d'oli i la deixen reposant 30 minuts perquè perdi la fredor de la nevera.
Tallar les porcions de massa de la mida que més ens agradi i deixar fermentar uns altres 45 minuts a la safata del forn on haurem posat paper de forn.
Escalfarem el forn a 250º amb un bol amb aigua per generar vapor.
Es cou el pa a 220º uns 12 minuts ruixant les parets amb aigua per fer més vapor.
Una vegada es refredi el pa es pot pintar amb les herbes aromàtiques barrejades amb oli.


Espero que us agradin!!!
La recepta original és del llibre PAN del X. Barriga

12 comentaris:

  1. Això és fer salivar a la gent... amb aquestes fotos d'aquest pa tant bo...A mi m'agrada el BON pa, i aquestes xapates amb les olives i les nous deuen estar bones només amb un bon oli!.A reveure!

    ResponElimina
  2. Silvia,unes delicioses barretes,tenen molt bona pinta,les pos a la llista de pendents,
    m'encanta aquet llibre,jo en tenc unes quantes fetes d'ell.
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Molt bona recepta i un pa mes que bo.
    El llibre tindré que comprarlo.

    ResponElimina
  5. quina bona pinta aquest pa.
    amb les olives i les herbes aromàtiques ha de tenir un gust molt bo!

    m'uneixo als teus seguidors :)

    bon inici de setmana

    ResponElimina
  6. en els restaurants que t'ofereixen una selecció de diferents tipus de pa, aquests són sempre la meva primera elecció.... t'han quedat fantàstics

    ResponElimina
  7. El pa de xapata és dels meus preferits i enriquit amb les olives i les nous encara ha de ser més bo. T'han quedat sensacionals!

    ResponElimina
  8. Quina meravella de xapates!! sempre dic el mateix però no ho faig mai, m'hauré de llençar a fer pa, però la veritat és que em fa una mica de respecte!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Sílvia, t'han quedat molt bons aquests pans. Si no t'importa, t'agafo un. Jejeje.
    Petons

    ResponElimina
  10. Q pan tan rico!!!! Me lo copio!!!

    Ya tienes una nueva seguidora desde Zaragoza!!

    Besicos!

    http://anicaensucocina.blogspot.com/

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!