Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimarts, 30 de novembre del 2010
DOS ANYS I UNA TARTA SACHER
Avui ja fa dos anys que porto aquest bloc, ja se que últimament no penjo gaires coses i no és que no cuini! però em falta temps. Per celebrar aquests dos anys que han passat volant però amb els quals he conegut virtualment molta gent he fet un pastís que em va demanar una amiga, ja que li agrada molt la xocolata.
A més a més aprofito que és Sant Andreu per felicitar a tots els Andreus i especialment al meu pare que és un gran seguidor del bloc.
Felicitats papa! i ojalà et pogués dur aquest pastís!
Després de mirar un munt de receptes de llibres i per internet em vaig decidir per la base de "Cuina per a llaminers" i la cobertura de "Directo al paladar"
TARTA SACHER
Base
6 ous
120g de sucre
110 g de mantega
150 g de xocolata fondant
100 g de farina
6 g de llevat Royal
Confitura d'albercoc, préssec o maduixa
Cobertura
150g de mantega
160 g de xocolata fondant
110 ml de llet
Per començar escalfarem el forn a 180ºC.
Separem els rovells de les clares. Es monten les clares amb la meitat del sucre i es reserven.
Es barregen els rovells amb l'altre meitat del sucre fins que blanquegin.
Es fon la xocolata amb la mantega i una vegada freda es barreja amb els rovells.
Després s'afegeix la farina i el llevat passat pel sedàs..
Es barreja tota aquesta pasta amb les clares procurant que no es baixin.
S'enforna en un motllo rodo de 24cm uns 25 minuts. Mirar amb una agulla de cuina si està ben cuit.
Després es deixa refredar i es divideix en tres parts omplint-les de la melmelada escollida.
Cobertura
Escalfar la llet a punt de bull, anar afegint a la barreja de mantega i xocolata a poc a poc fins fer una pasta homogènia. Tirar per sobra del pastís sense aplanar-lo amb cap espàtula, així queda ben llis.
Adornar amb el nom o amb fruita.
Espero que us agradi!!!
Moltes felicitats per aquests dos anys!! i quina tarta per celebrar-ho...
ResponEliminaUna abraçada,
Per molts anys, ens encanta celebrar amb tu aquest segon aniversari! moltes gràcies per compartir aquesta sacher amb nosaltres!
ResponEliminaMoltes felicitats per aquests dos anys al món blogger!!!!!
ResponEliminaEspero que siguin molts i molts més.
La sacher ha estat tot un encert per publicar-la en aquest aniversari.
pt!
Felicitats!
ResponEliminaHas fet el millor pastís per celebrar com cal aquest aniversari. El pastís Sacher és del smillors que hi ha i t'ha quedat sensacional.
Moltes felicitats!!!!
ResponEliminaT'ha quedat un pastís fantàstic. Crec que l'hauré de provar de fer, i que bonic que queda amb les lletres, millor que els de pastisseria, ja en pots estar segura.
Una abraçada!
Per molts anys!!! un bon pastís d'aniversari!!! t'ha quedat fantàstic!
ResponEliminapetons
Un dels millors pastissos per a un bon aniversari! MOLTES FELICITATS! a REVEURE!
ResponEliminaFelicidades, por los dos años y por la tarta. Saludos
ResponEliminaHola! moltes gràcies a tots.
ResponEliminaLa veritat tenia moltes ganes de fer aquest pastís però li tenia una mica de por, però finalment em vaig llençar i va quedar prou bé.
I ara a per un any més!!!!!!!
Moltes felicitats per aquestos dos anys, ja voldria jo arribar a lo mateix...
ResponEliminaLa tarta ha quedat fantàstica.
Gracies per la teua visita, jo també em quede per açi.
Bessets
Per molts anys Sílvia!! :) I crec que aquesta Sacher és la millor manera per celebrar-ho!! T'ha quedat genial! :)
ResponEliminaPetons!
Gràcies a tu Mercè, va quedar boníssima!
ResponEliminaMoltes felicitats!
ResponEliminaLa tarta Sacher és una de les meves preferides, però mai no l'he feta!