dissabte, 24 de setembre del 2011


PIZZA EN FORN DE LLENYA
El meu forn de llenya petit


A casa sempre ens va agradar poder cuinar en un forn de llenya, per això, quan vàrem construir la nostra casa, aquest element no podia faltar. Hi ha que dir, que posats a fer, tenim un de petit a la cuina i un de molt més gran per quan cuinem amb els amics.
Quan arriba la fresca acostumem a fer unes bones pizzes, pa, coques, cabrit al forn, o porcella.
En aquesta recepta us vull presentar la base de pizza d’en Richard Bertinet, però cuita al forn de llenya on guanya sabor i textura.
Ingredients:
15 g de llevat
500 g de farina de força
10 g de sal
50 g d’oli d’oliva
320 g d’aigua
Per començar esmicolarem el llevat per damunt de la farina, després afegirem la sal, l’oli i l’aigua. Poc a poc anirem treballant aquesta massa de forma que es vagi desenganxant de les mans i del marbre.  El que s’ha de fer és estirar la massa i aixecar-la perquè vagi agafant aire per després tornar-la a plegar damunt d’ella mateixa fins que formem una bola que deixarem reposar un mínim d’una hora a la nevera ( es pot deixar tota la nit), així com diu ell mateix millorarà el sabor i quedarà més cruixent.
Una vegada deixada reposar la massa, la dividirem en tres parts per fer tres pizzes.
Jo les vaig fer de formatges , pernil dolç i tonyina.
Posem una base de tomàquet fregit, a sobre els formatges que ens agraden ( Manxego, Emmental i Roquefort) i  la tapo amb mozzarella ratllada. Quan surt del forn poso l’orenga ja que així no es crema.
Fixeu-vos amb les bombolles!
Per la de pernil dolç o salat, poso el tomàquet, distribueixo els talls de pernil i la tapo de mozzarella. Després de coure-la poso l’orenga ( com ja he explicat abans).
A la de tonyina, posem el tomàquet  fregit, esmicolem la tonyina per damunt, unes quantes tàperes i mozzarella.
Quan les començo a preparar ja comencem a cremar llenya per tenir un bon caliu i que  el forn estigui a la temperatura adequada en el moment en el que ja les tinc llestes.
Espero que us agradin!
Les posem al forn de llenya una mica enfarinades per sota i en uns 10 minuts estan delicioses per menjar.
Espero que us agradin!

5 comentaris:

  1. Les millors pizzes són les que fem a casa!!! aquesta boníssima!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Silvia; Aquesta no és de casa Terradelles... ni punt de comperació, només de verure-la... quines ganes de donar-hi una mossegada...
    Que vagi de gust Silvia¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  3. De veritat tens un forn de llenya a casa?????? Uau, quina passada!!!
    Així les pizzes han de quedar absolutament sensacionals! Quina sort :)

    ResponElimina
  4. Hola a tots: la veritat que quan obrim el forn de llenya les pizzes són boníssimes!
    I, si Gemma en tinc un de petit a la cuina per a 3-4 pans o pizzes i uns per fins a 9-10 a la part de la barbacoa. Els dos els hem fet nosaltres pedra a pedra i funcionen perfectament! Era una il·lusió que teniem i la vem fer realitat.
    Petons

    ResponElimina
  5. Quina enveja de forn! Quina bona pensada conserva-lo. A mi m'agradaria però en pisos jase sap

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!