Els panets que avui us presento tenen la mida
i textura ideal per esmorzar els nens a l’escola. El que jo faig es fer-ne prou
i congelar uns quants, així cada dematí
trec els necessaris, els omplo i s’enduen un bon esmorzar. Hi ha que dir
que els que no anem a l’escola també ens en duem d’aquests panets!
Ingredients:
500 g de farina
280 ml d’aigua
15 g de llevat
30 g de mantega
15 g de sucre
10 g de llet en pols ( si no tinc llet en pols
poso una mica de llet i menys aigua)
Seguint la recepta del Xavier Barriga el
primer que hi ha que fer es torrar la mantega fins que estigui fosca i
deixar-la refredar.
A la pastadora posarem tots els ingredients
secs en una marxa lenta i anirem afegint l’aigua i la mantega a poc a poc.
Després augmentarem la velocitat i deixarem que pasti fins formar una massa elàstica.
Retirarem la massa de la pastadora i formarem
unes 10 boles que enfarinarem i deixarem reposar uns 30 minuts tapades amb un
drap humit.
Passat aquest temps de repòs formarem els
panets fent petits doblecs cap al centre i els deixarem reposar damunt un drap
enfarinat fins que augmentin el seu volum.
Una vegada passat el temps de ferment es giren i es posen a la safata del forn
esquitxats amb aigua, per coure’ls amb
humitat (posar una olla amb aigua dins el forn per generar vapor) a uns 220º
durant uns 16-18 minuts.
Espero que us agradin!
Fer pa a casa és molt gratificant, oi? L'oloreta que surt del forn és deliciosa.
ResponEliminaAquests panets es veuen fantàstics, tenen l amida perfecte per l'entrepà de mig matí :)
Sílvia, uns panets fantàstics tant per esmorzar com per berenar, tant pels petits com pels grans!! ;)
ResponEliminaPetons!
Hola noies!a casa van perfectes per l'esmorzar de tots!!!
ResponEliminaQuins panets més bons!!!! t'han quedat preciosos!!!
ResponEliminaPetonets
Hola SIlvia, guapa tu
ResponEliminaaquesta també me la emporto, je,je, que bons
mil petonets SUsanna