Avui el bloc fa tres anys! Qui ho diria que ja
han passat tres anys i continuo posant receptes! La veritat hi han hagut mesos
que degut als meus projectes professionals ha estat una mica dur però sempre he
intentat treure temps per la cuina i pel bloc ja que són dues coses que fan que
m’evadeixi del dia a dia i em relaxi.
A més a més avui és Sant Andreu i és el sant
del meu pare i aprofitant que ell viatjava molt pel País Basc he volgut
dedicar-li aquesta postre que de ben segur va provar més d’una vegada.
És una postre gens empalagosa, encara que pels
ingredients ho sembli, a més a més és ben senzilla de preparar i els resultats
són espectaculars.
GOXUA
Ingredients:
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de Maizena
3 ous
Melindros
Nata 35%
30g sucre
llustre
Almívar: 6 cullerades d’aigua per 6 cullerades
de sucre i un rajolí de licor (jo he posat garnatxa).
Crema pastissera:
Fem primer la crema pastissera ja que ha de
refredar.
Treballem els ous amb el sucre fins obtenir
una barreja fina, després afegim la Maizena i finalment afegim la llet calenta
que podem haver aromatitzat amb canyella o vainilla i no parem de remoure fins
que arrenqui el bull. Llavors ho traiem del foc i continuem remenant una
estoneta més.
Deixar refredar totalment tapat amb paper
film.
Muntem la nata amb les barilles afegint uns 30
g de sucre llustre. Reservem
Fem un almívar amb el sucre, l’aigua i el
licor escollit escalfant-ho en el foc. En aquest almívar, una vegada fred,suquem
els melindros.
Per muntar el plat, la manera típica és posar
primer la nata, després els melindros i finalment la crema pastissera per
finalment adornar-lo amb caramel. Jo ho he fet d’aquesta manera amb gots
individuals.
També si no ho feu individualment es pot posar
primer els melindros, després la nata i acabar amb la crema pastissera i el
caramel.
En lloc de melindros es pot fer un pa depessic, i en lloc de caramel sucre cremat.
Espero que us agradi!
Quins gotets més bons.... el goxua és d'aquelles receptes que tinc pendents. Me l'apunto perquè m'has fet venir ganes de provar cremeta ;)
ResponEliminaPetons!
Mai he provat la goxua, però ja et dic que amb aquesta pinta... Espero que me'n guardis! Enhorabona pels 3 anys de bloc. Com passa el temps! Però a seguir endavant amb aquestes receptes tan fantàstiques que ens presentes!
ResponEliminaPetonets!
3 anys ja? Guau!! Quina passada!! Enhorabona!!!
ResponEliminaI aquesta recepta la trobo fantàstica, tot el que sigui del País Basc m'enamora!
Petonets
Sandra
Felicitats pels tres anys! El temps passa volant, oi? :)
ResponEliminaM'encanta la presentació del Goxua en gotets individuals, queda molt més elegant.
Moltes felicitats!!! De luxe
ResponEliminaPetons
Mónica
Fantástico postre!
ResponEliminaCaram, com passa el temps! Ara feia dies que no et llegia, tinc la llista molt llarga i a vegades em perdo.
ResponEliminaM'agrada molt aquesta proposta.