dimecres, 30 de novembre del 2011

GOXUA


Avui el bloc fa tres anys! Qui ho diria que ja han passat tres anys i continuo posant receptes! La veritat hi han hagut mesos que degut als meus projectes professionals ha estat una mica dur però sempre he intentat treure temps per la cuina i pel bloc ja que són dues coses que fan que m’evadeixi del dia a dia i em relaxi.
A més a més avui és Sant Andreu i és el sant del meu pare i aprofitant que ell viatjava molt pel País Basc he volgut dedicar-li aquesta postre que de ben segur va provar més d’una vegada.
És una postre gens empalagosa, encara que pels ingredients ho sembli, a més a més és ben senzilla de preparar i els resultats són espectaculars.




GOXUA
Ingredients:
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de Maizena
3 ous

Melindros
Nata 35%
 30g sucre llustre
Almívar: 6 cullerades d’aigua per 6 cullerades de sucre i un rajolí de licor (jo he posat garnatxa).


 
Crema pastissera:
Fem primer la crema pastissera ja que ha de refredar.
Treballem els ous amb el sucre fins obtenir una barreja fina, després afegim la Maizena i finalment afegim la llet calenta que podem haver aromatitzat amb canyella o vainilla i no parem de remoure fins que arrenqui el bull. Llavors ho traiem del foc i continuem remenant una estoneta més.
Deixar refredar totalment tapat amb paper film.
Muntem la nata amb les barilles afegint uns 30 g de sucre llustre. Reservem
Fem un almívar amb el sucre, l’aigua i el licor escollit escalfant-ho en el foc. En aquest almívar, una vegada fred,suquem els melindros.
Per muntar el plat, la manera típica és posar primer la nata, després els melindros i finalment la crema pastissera per finalment adornar-lo amb caramel. Jo ho he fet d’aquesta manera amb gots individuals.
També si no ho feu individualment es pot posar primer els melindros, després la nata i acabar amb la crema pastissera i el caramel.
En lloc de melindros es pot fer un pa depessic, i en lloc de caramel sucre cremat.

Espero que us agradi!

7 comentaris:

  1. Quins gotets més bons.... el goxua és d'aquelles receptes que tinc pendents. Me l'apunto perquè m'has fet venir ganes de provar cremeta ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Mai he provat la goxua, però ja et dic que amb aquesta pinta... Espero que me'n guardis! Enhorabona pels 3 anys de bloc. Com passa el temps! Però a seguir endavant amb aquestes receptes tan fantàstiques que ens presentes!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. 3 anys ja? Guau!! Quina passada!! Enhorabona!!!
    I aquesta recepta la trobo fantàstica, tot el que sigui del País Basc m'enamora!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Felicitats pels tres anys! El temps passa volant, oi? :)
    M'encanta la presentació del Goxua en gotets individuals, queda molt més elegant.

    ResponElimina
  5. Caram, com passa el temps! Ara feia dies que no et llegia, tinc la llista molt llarga i a vegades em perdo.
    M'agrada molt aquesta proposta.

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!