dimarts, 21 de febrer del 2012

BAVARESA DE TARONJA


Avui és el “dia de la sobrassada”, ja us he parlat altres vegades d’aquest dia on els amics ens trobem al migdia pel tal d’encendre un fester (una fogata) i torrar sobrassada tendre, botifarrons, carn... per fer uns bons entrepans. Tots portem sobrassada i altres coses per compartir i jo una de les coses que  he fet ha sigut aquesta bavaresa.



BAVARESA DE TARONJA
Ingredients:
9 fulles de gelatina
250g de nata
15 g de sucre llustre
El suc de 4 taronges (aprox. 400 ml de suc)
El suc de mitja llimona
2 ous
150 g de sucre

 
Hidratem les fulles de gelatina amb una mica d’aigua freda durant uns 10 minuts.
A part munten la nata amb el sucre llustre i reservem a la nevera.
En un caçó escalfem el suc de les taronges i el de la llimona juntament amb el sucre i els ous lleugerament batuts, anem remenant sense deixar que bulli, just abans de bullir tirem les fulles de gelatina hidratades i escorregudes i tornem a batre uns segons més per desfer la gelatina. Vigilar que no bulli!
Reservem fins que es refredi.
Una vegada fred barrejarem amb la nata muntada amb moviments suaus.
Una vegada tot barrejat s’aboca en un motlle (tipus taper o silicona) corona i es posa a la nevera un mínim de 5 hores.
Aquesta classe de postres per a mi és millor fer-los el dia abans.
Espero que us agradi!


3 comentaris:

  1. Unes postres delicioses i refrescants, ideals per rebaixar l'excés de greix de la sobrassada ;)

    ResponElimina
  2. Te ha quedado una tarta deliciosa. besitos

    ResponElimina
  3. Quina trobada més "bona"!, la sobrassada calentona...quina cosa més bona!. I el teu postre un final de festa molt encertat!, merci per passar pel bloc!

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!