Avui és el “dia de
la sobrassada”, ja us he parlat altres vegades d’aquest dia on els amics ens
trobem al migdia pel tal d’encendre un fester (una fogata) i torrar sobrassada
tendre, botifarrons, carn... per fer uns bons entrepans. Tots portem sobrassada
i altres coses per compartir i jo una de les coses que he fet ha sigut aquesta bavaresa.
Ingredients:
9 fulles de
gelatina
250g de nata
15 g de sucre
llustre
El suc de 4
taronges (aprox. 400 ml de suc)
El suc de mitja
llimona
2 ous
150 g de sucre
A part munten la
nata amb el sucre llustre i reservem a la nevera.
En un caçó escalfem
el suc de les taronges i el de la llimona juntament amb el sucre i els ous
lleugerament batuts, anem remenant sense deixar que bulli, just abans de bullir
tirem les fulles de gelatina hidratades i escorregudes i tornem a batre uns
segons més per desfer la gelatina. Vigilar que no bulli!
Reservem fins que
es refredi.
Una vegada fred barrejarem
amb la nata muntada amb moviments suaus.
Una vegada tot
barrejat s’aboca en un motlle (tipus taper o silicona) corona i es posa a la nevera un mínim de 5 hores.
Aquesta classe de
postres per a mi és millor fer-los el dia abans.
Unes postres delicioses i refrescants, ideals per rebaixar l'excés de greix de la sobrassada ;)
ResponEliminaTe ha quedado una tarta deliciosa. besitos
ResponEliminaQuina trobada més "bona"!, la sobrassada calentona...quina cosa més bona!. I el teu postre un final de festa molt encertat!, merci per passar pel bloc!
ResponElimina