Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
diumenge, 6 de maig del 2012
PASTÍS DE BROSSAT
Per avui un pastís ben ràpid de fer i ben bo.Feia dies que el meu fill em demanava un pastís de brossat, tot d'una vaig pensar en fer-li un d'individual però sort que el vaig fer gran ja que es va menjar ell solet la meitat i perquè els altres ens vem posar seriosos i vem reclamar la nostra part!!!
PASTÍS DE BROSSAT
Ingredients:
Massa:
1/2 k de farina
160 g de mantega + oli ( 60 de mantega i 100 d'oli)
25 g de llevat
150 g d'aigua
Farcit:
500 g de brossat
2 ous
180 g de sucre
1 cullerada de Maizena
Per fer la massa desferem el llevat amb una mica d'aigua tèbia, desfem la mantega a punt de pomada i barregem amb l'oli. Posem la farina en un bol fent forma de volcà i en mig posem les grasses, l'aigua i el llevat, amassem bé fins formar una bola ben llisa que dividirem en dues parts.
Amb una part de massa ben aprimada folrem un motlle rodó de 24 cm. Omplim amb el farcit que haurem fet de la manera següent: posar en un bol el brossat els dos ous, el sucre i la cullerada de Maizena i barrejar molt bé amb una forquilla.
Una vegada omplert el motlle aprimem la resta de pasta, fem uns talls amb un ganivet (si teniu el rodet per tallar millor que millor) posem a sobre el pastís retirant la resta de pasta i enfornem amb el forn calent a 200ºC uns 30-35 minuts
.
Espero que us agradi!!!
Silvi quin pastis tan bo !! ....peró maig deixat amb l'incognita ...que es el brossat???
ResponEliminaPetons
Sóc fan de totes les receptes amb mató, jo sola m'hauria menjat l'altra meitat del pastís, je je je...
ResponEliminaSílvia, el brossat és l'enreixat que el cubreix?
ResponEliminaHola noies: el brossat és un formatge fresc semblant al mató però aquí se li diu brossat!!!
ResponEliminaque bo! i la presentació és molt fina! felicitats!
ResponEliminaUn pastel fantástico y la presentación te ha quedado genial, acabo de descubrir tu blog y me quedo a dar un paseo por tus recetas.
ResponEliminaUn petó.