dimecres, 26 de setembre del 2012

COCA AMB SOBRASSADA



Uffff quans records! Avui mentre feia feina ha vingut una persona amb una olor especial. No, no penseu malament la seva colònia m’ha recordat l’olor que feia el meu avi i això que ja fa més de 18 anys que no està amb nosaltres. A partir d’aquest record tant agradable m’he posat a pensar i he decidit que no podia esperar més a fer aquesta coca de sobrassada. Us explico...
La coca de sobrassada em recorda aquells dies d’escola que em quedava a menjador i el cuiner (molt bon cuiner) ens feia coca de sobrassada, aquella olor, aquella esponjositat... Casi, casi quedava a menjador només el dia que feien la coca i si no era així tenia la sort que els meus avis que vivien en el mateix col·legi me’n guardaven un trosset.
Els anys han passat però el record segueix ben viu i quina va ser la meva sorpresa quan en venir a viure a Menorca aquí també la feien!
Doncs avui que tocava recordar he fet aquella coca que en tants i tants bons moments m’ha fet pensar.




COCA AMB SOBRASSADA
 
Ingredients:

90 g de llet
75 g de sucre llustre
30 g de llevat de forner
40 g de mantega
20 g d’oli d’oliva
1 ous
150 g de farina normal
150 g de farina de força





Per fer la coca posarem la llet i el sucre en el got de la thermomix i programarem 2 minuts a 37º i velocitat 5.
Després afegim el llevat, la mantega, l’oli i l’ou i ho barregem 15 segons a velocitat 4.
Després afegim la farina normal i barregem 15 segons a velocitat 5.
Després afegim la farina de força i programem  2 minuts a velocitat “espiga”. Deixar pujar dins el got.
Una vegada ha pujat la traiem i l’estirem amb les mans a sobre una safata del forn amb paper de forn i la deixem pujar. Quan ja ha pujat posem talls de sobrassada a sobre dels quals posarem un pessic de sucre i l’enfornem amb el forn calent a 180º per espai de 25 minuts.
Empolsimem amb sucre llustre.





Espero que us agradi!




4 comentaris:

  1. Mnnnnnnnnnnnn que bona que !! .....Amb el teu permís la probaré. Sembla mentida que a vegades Una simple recepta de cuina ens porta a evocar records entranyables.
    petons

    ResponElimina
  2. Té molt bona pinta aquesta coca i el contrast entre dolç i salat ha de ser bonissim!

    ResponElimina
  3. Una coca amb sobrassada que segur que si la faig a casa s'acaba només sortir del forn...
    Nani

    ResponElimina
  4. quina pinta!!! jo en vull un tros per esmorzar!!! me n'has fet venir mooltes ganes! jeje encantada de descobrir-te! has guanyat una nova seguidora! petons

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!