dimarts, 16 d’octubre del 2012

PA DE SÈGOL AMB MEL



Avui és el Dia Mundial del Pa i per l’ocasió he fet aquest pa més aviat dolç tret del meu primer llibre sobre pans que és diu “El libro del pan” de Juana Barria edició de 1986. És un llibre, que com podeu veure fa moooolts anys que tinc però que totes les receptes que fas queden boníssimes.
El pa és un aliment bàsic amb el qual acompanyem molts d’altres aliments i a casa sempre que podem el fem nosaltres mateixos i així anem variant i provant diferents sabors que normalment no trobem en els forns de casa nostra.


PA DE SÈGOL AMB MEL
Ingredients:
250 g de farina de sègol
500 g de farina de blat
30 g de llevat de forner
2 cullerades soperes de sucre moreno
3 cullerades de mel
½ culleradeta de sal
1 cullerada d’oli
300 ml d’aigua tèbia (aproximadament)
1 culleradeta de llavors de comí (opcional)

En un bol posem la farina passada pel sedàs, el sucre i la sal i fem un forat en mig on posem el llevat amb la meitat de l’aigua tèbia. Tapem el bol amb un drap i deixem reposar uns 15 minuts.
Després afegim l’oli, la mel , les llavors de comí i la resta de l’aigua i anem amassant fins formar una bola de massa suau.
Posem la massa en un bol tapat amb un drap i deixem reposar entre 1 – 1 ½ hores.
Una vegada ha passat el temps tornem a amassar i formem dos pans allargats i els posem dins uns motlles de plum-cake pintats amb mantega.
Els tornem a tapar amb el drap i els deixem pujar aproximadament uns 40 minuts.
Escalfem el forn a 200º i els coem uns 20 minuts, després baixem la temperatura a 180º uns altres 25 minuts.
Desemmotllem i els deixem refredar a sobre una reixeta.
Espero que us agradi!





4 comentaris:

  1. Mira tu por donde compré harina de centeno para el pan polar y tengo un paquete casi entero de kilo.... habrá que probar tu pan.
    besotes

    (por cierto, la verificación de palabras es horrible... llevo varios intentos :(((

    ResponElimina
  2. Pues ánimo que queda un pan dulzon pero que con mantequilla y mermelada está buenísimo!!!

    ResponElimina
  3. Aquests pans una mica dolços m'encanten, sobretot per esmorzar són boníssims!

    ResponElimina
  4. després de donar un vol pel teu blog definitivament em quedo a seguir-te!
    M'ha encantat la recepta del pa, just l'altre dia vaig veure en una revista ecològia que cada vegada més torna la costum de fer el pa a casa! Es guanya en tot!
    Així que em tindré que afegir a la tendència!
    Una abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!