Avui us presento una pizza diferent però que potser també la feu
per casa. A nosaltres que ens agrada tant la pizza com la sobrassada, com els
formatges i la mel, que més volem que posar-ho tot junt a sobra d’una massa
tant bona?
Jo sempre us he comentat que m’agrada molt el dolç i salat i
sempre que puc combino els ingredients per fer aquest contrast, ja sigui com a
primer, segon o como postre.
PIZZA DE SOBRASSADA AMB MEL
Ingredients:
100 cc d'aigua mineral
25 cc d'oli d'oliva
un polsim de sal
200 g de farina
10 g de llevat de forner
Tomàquet fregit
Formatge tendre
Sobrassada
Mel
Mozzarella
Escalfar el forn a 250º.
Per fer la massa a ma posarem la farina en un bol en forma de
volcà i en mig afegirem l'oli, la sal i l'aigua tèbia barrejada amb el llevat.
Anirem barrejant fins formar una massa elàstica que treballarem
amb les mans untades amb oli.
Si la volem fer amb la Thermomix primer posem l’aigua, la sal i
l’oli a 37º,1 minut velocitat 4, després afegim la farina i el llevat esmicolat
i barregem 15 segons a velocitat 6 i després un minut a velocitat “espiga”, la traiem
del got i l’estirem a la safata del forn.
Estirarem la massa en una safata de forn (queda una base
prima) i a sobre posarem el tomàquet fregit, el formatge tendre, trossets
de sobrassada, la mel ( a sobre de cada tros de sobrassada) i finalment la
mozzarella ratllada.
Enfornem a 250º els primers 10 minuts i després baixem la
temperatura a 200º fins que estigui cuita (uns 10 minuts més).
Espero que us agradi!
La sobrassada a la pizza és èxit segur però a vegades massa quantitat se'm fa farregós, però trobo que la mel suavitza el gust i fa que no deixis de menjar-ne ni un bocí! Fa dies que no preparo pizza a casa i me n'has fet venir ganes...
ResponEliminasi en format tapa ja es la canya, en format pizza és lo mássss ! petons
ResponEliminaQuan dius formatge tendre a quin formatge et refereixes? un brie per exemple?
ResponEliminahe menjat crepes de sobrasada amb mel, però mai una pizza, quina bona pensada!
ResponEliminaHola Núria: el formatge tendre és tipos El ventero, Havarti... Que sorti bona!
ResponEliminaA veure si la proveu totes!
Gràcies! A veure com surt! Una companya de feina la vol probar de fer..
ResponEliminaHOLA SILVIA AQUESTA ENCARA NO L'HEM PROVADa!!!!!!!!!!! PERO TÉ UNA PINTA BONISSIMA ESPERAM UN DIA D'AQUESTS TASTAR-LA
ResponEliminaBESADES
La sobrassada i la mel lliguen moltíssim! Aquesta pizza s'haurà de provar! ;)
ResponElimina