Avui us presento una recepta que l’havia de
fer si o si. Us explico, per Nadal passo uns dies amb la meva família de
Barcelona, uns dies a dinar a casa d’uns, a sopar a casa els altres, a passejar
per aquí, sortir per allà, bé com molts de vosaltres que us traslladeu als
llocs d’origen.
Doncs el dia de Nadal, toca a casa uns tiets i
com a comiat em van regalar una bossa ben plena de camagrocs i trompetes de la
mort collits i assecats per ells mateixos!!! A Menorca no se si en tenim o no
d’aquests bolets ( jo mai n’he trobat) però els records de la meva infantesa collint
rossinyols amb el meu avi ( bé ell ens assenyalava el lloc amb el bastó i
nosaltres ens ajupíem per agafar-los jajajaja) i posant-los a assecar, van brotar
de dins meu molts records d’aquells temps on cada cap de setmana anàvem a la
muntanya per agafar els fruits de la tardor, i vaig pensar que en arribar a
casa havia de fer un plat ben típic per als meus amb aquests bolets tant
aromàtics i gustosos.
FRICANDÓ AMB CAMAGROCS I TROMPETES DE LA MORT
400 g de carn de vedella ( jo vaig posar
llata)
250 ml de brou de carn
1 ceba
250 g de tomàquets
Oli, sal i farina
Camagrocs i trompetes de la mort
Posem a remull amb aigua freda els bolets, un mínim
de 30 minuts.
Netegem la carn de greix, la salpebrem i
l’enfarinem, espolsant-la bé. Llavors fregim a la paella la carn amb l’oli
just. Una vegada fregida la carn la retirem i coem la ceba a foc suau, després
afegim els tomàquets tallats a trossets i al cap d’uns minuts el brou calent.
Afegim la carn i deixem coure tapat uns 15
minuts. Una vegada a passat el temps traiem la carn i triturem la salsa amb el
minipimer.
Tornem a posar a la cassola la carn i la salsa
i afegim els bolets ben escorreguts, deixant coure tot el conjunt uns 10 minuts
més.
Espero que us agradi!
Aquest fricandó fa una pintaaaa...per tenir al costat un bon tros de pa i anar sucant... :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ostres, això sí que és un bon regal, els camagrocs i les trompetes fan uns guisats de carn molt gustosos!
ResponEliminaels hi has fet un bon ús!!fa molt que no menjo aquest meravellós plat català! petons
ResponEliminaAra ja l'he vist. La mama ha fet el mateix però amb mandonguilles i taqmbé ha quedat molt bo.
ResponEliminaSi has deixat la carn només 15 minuts t'haurà quedat com la sola d'una sabata.
ResponEliminaEl fricandó és un plat que requereix una cocció lenta d'entre hora, hora i mitja.
De fet per les fotos sembla més una sopa de bolets que un fricandó.
Gràcies per la teva informació!!!
ResponElimina