dimecres, 30 de gener del 2013

FRICANDÓ AMB CAMAGROCS I TROMPETES DE LA MORT



Avui us presento una recepta que l’havia de fer si o si. Us explico, per Nadal passo uns dies amb la meva família de Barcelona, uns dies a dinar a casa d’uns, a sopar a casa els altres, a passejar per aquí, sortir per allà, bé com molts de vosaltres que us traslladeu als llocs d’origen.


Doncs el dia de Nadal, toca a casa uns tiets i com a comiat em van regalar una bossa ben plena de camagrocs i trompetes de la mort collits i assecats per ells mateixos!!! A Menorca no se si en tenim o no d’aquests bolets ( jo mai n’he trobat) però els records de la meva infantesa collint rossinyols amb el meu avi ( bé ell ens assenyalava el lloc amb el bastó i nosaltres ens ajupíem per agafar-los jajajaja) i posant-los a assecar, van brotar de dins meu molts records d’aquells temps on cada cap de setmana anàvem a la muntanya per agafar els fruits de la tardor, i vaig pensar que en arribar a casa havia de fer un plat ben típic per als meus amb aquests bolets tant aromàtics i gustosos.

FRICANDÓ AMB CAMAGROCS I TROMPETES DE LA MORT

Ingredients:

400 g de carn de vedella ( jo vaig posar llata)
250 ml de brou de carn
1 ceba
250 g de tomàquets
Oli, sal i farina
Camagrocs i trompetes de la mort






Posem a remull amb aigua freda els bolets, un mínim de 30 minuts.
Netegem la carn de greix, la salpebrem i l’enfarinem, espolsant-la bé. Llavors fregim a la paella la carn amb l’oli just. Una vegada fregida la carn la retirem i coem la ceba a foc suau, després afegim els tomàquets tallats a trossets i al cap d’uns minuts el brou calent.
Afegim la carn i deixem coure tapat uns 15 minuts. Una vegada a passat el temps traiem la carn i triturem la salsa amb el minipimer.
Tornem a posar a la cassola la carn i la salsa i afegim els bolets ben escorreguts, deixant coure tot el conjunt uns 10 minuts més.
Espero que us agradi!

6 comentaris:

  1. Aquest fricandó fa una pintaaaa...per tenir al costat un bon tros de pa i anar sucant... :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Ostres, això sí que és un bon regal, els camagrocs i les trompetes fan uns guisats de carn molt gustosos!

    ResponElimina
  3. els hi has fet un bon ús!!fa molt que no menjo aquest meravellós plat català! petons

    ResponElimina
  4. Ara ja l'he vist. La mama ha fet el mateix però amb mandonguilles i taqmbé ha quedat molt bo.

    ResponElimina
  5. Si has deixat la carn només 15 minuts t'haurà quedat com la sola d'una sabata.
    El fricandó és un plat que requereix una cocció lenta d'entre hora, hora i mitja.
    De fet per les fotos sembla més una sopa de bolets que un fricandó.

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!