Avui us presento allò que faig amb les restes
de pasta de les formatjades. De fet es poden fer moltes coses amb la mateixa
massa, des de crespellets (bé, un altre dia us els posaré),coquetes de
sobrassada, rubiols de confitura... però jo a més a més faig aquests croissanets
de sobrassada que a casa volen!!!!.
Penseu que es fan amb les restes de la massa
una vegada fetes les formatjades de
carn, brossat o formatge. Ai!! Si, que encara no he penjat les de brossat ni
les de formatge, però tot arribarà....
Si els voleu fer sense comptar amb les restes
de massa, feu la meitat dels ingredients i ja us sortiran un bon grapat!!!!
CROISSSANTS DE SOBRASSADA
Massa: fer la meitat si no es per aprofitar
les restes
600 g de farina normal
200 g de greix (100 d’oli i 100 de seu)
150 ml d’aigua
30 g de llevat de forner
Sobrassada
Per preparar la massa barregem l’aigua tèbia
amb el llevat, després afegim les grasses i finalment la farina i anem pastant
fins formar una massa forta i i a la
vegada bona d’estirar.
Dividim la massa en porcions que anirem
estirant d’una amb una. Una vegada estirada una porció li donem forma de
triangle.
A la base del triangle posem un trosset de
sobrassada i l’enrotllem fent la forma del croissant.
Es posen tots els croissants a sobra una
safata de forn amb paper de forn i es couen a 170-180º uns 20 minuts.
Han de quedar cruixents però no ressecs!
Espero que us agradin!!!
Puc donar fe que son bonnnniiisssiiimmmms. Anims i segueix axis.
ResponEliminaMolt bona manera d'aprofitar les sobres de la pasta! Segur que ja en fas de més expressament, je je je...
ResponElimina